Acasa Diverse #MuseumWeek – promovarea muzeelor pe Twitter

#MuseumWeek – promovarea muzeelor pe Twitter

by Dragos Schiopu

#MuseumWeek. In perioada 23 – 29 martie pe Twitter va avea loc o ampla operatiune de popularizare la nivel global a muzeelor din 58 de tari. Cu ajutorul hashtag-ului #MuseumWeek aproximativ 2000 de muzee vor fi aduse in atentia publicului.

#museumweek

Romania nu este prezenta pe lista celor 58 de tari, disponibila aici, desi am avea ce pune pe aceasta harta virtuala a muzeelor, iar promovarea realizata prin aceasta actiune ar ajuta turismul romanesc. Poate la o editie urmatoare.

Hashtag-ul #MuseumWeek 2015 va permite utilizatorilor din intreaga lume sa ia parte la acest dialog cultural dar si sa beneficieze de detaliile postate de institutiile de cultura in legatura cu expozitiile pe care le gazduiesc.

Operatiunea #MuseumWeek s-a bucurat de succes anul trecut cand au fost postate peste 260.000 de mesaje pe Twitter, in conditiile in care doar 630 de muzee au fost implicate. Anul acesta cu de 3 ori mai multe muzee pe lista, numarul mesajelor de pe Twitter care contin hashatg-ul #MuseumWeek este asteptat sa … explodeze.

7 zile, 7 teme, 7 hashtag-uri #MuseumWeek

#MuseumWeek 2015 va avea cate o tema diferita in fiecare din cele 7 zile, iar fiecare tema va avea un hashtag specific. Astfel, in ordinea zilelor saptamanii, hashtag-urile vor fi #secretsMW (luni), #souvenirsMW (marti), #architectureMW (miercuri), #inspirationMW (joi), #familyMW (vineri), #favMW (sambata), #poseMW (duminica).

Detalii complete pe site-ul #MuseumWeek museumweek2015.org.

s-ar putea sa-ti placa