Acasa Computere Modalitatea simpla de a face backup la datele tale importante

Modalitatea simpla de a face backup la datele tale importante

by Dragos Schiopu

Daca una dintre problemele tale se rezuma la pierderea de date importante pe care le ai in calculatorul sau laptopul tau, atunci este timpul sa faci ceva mai mult pentru a scapa de aceasta grija si in acelasi timp de o problema majora. In cele ce urmeaza, am sa-ti prezint softul EaseUS Todo Backup. Trebuie sa stiti ca acest soft de backup il puteti utiliza cu o foarte mare usurinta, cu atat mai mult ca acesta va poate proteja atat datele de pe laptop sau PC, cat si datele voastre importante de pe DVD sau stick.

Si sa nu uitam de asemenea cat de importanta este si recuperarea acestor date odata ce s-a intamplat sa pierzi din ele fara sa constientizezi aceasta eroare. Prin urmare acest soft iti permite sa iti protejezi fisierele, partitiile si, asa cum am spus, toate acele date pe care le ai, prin intermediul sistemului de backup, acesta realizandu-se cu o foarte mare usurinta. Cu ajutorul a catorva click-uri poti realiza foarte simplu o protectie completa a datelor prin ceea ce putem numi recuperarea unei copii de rezerva a intregului sistem sau prin restaurarea pe un hardware nou.

Si ceea ce este mai important este faptul ca nu aveti nevoie de foarte multe cunostinte de IT. Un lucru pe care trebuie sa-l amintim si care este destul de important este faptul ca softul EaseUS Todo Backup are o caracteristica ce consta in clonarea acestui soft si ofera o varianta gratuita si fiabila pentru actualizarea discului, inlocuirea hard disk-ului, dar si a transferului de date.

Cum te poti folosi de acest soft avand in vedere modalitatile pentru backup?

In mare parte lucrurile sunt foarte simple. Exact asa cum am mai spus si mai sus, pasii sunt simpli, iar tu trebuie sa fii foarte atent la click-urile pe care le dai, mai cu seama poti face urmatoarele lucruri:

  • realizeaza o copie de rezerva a actualului sistem si incearca sa o muti intr-un loc sigur pentru a putea deveni planul tau de rezerva – asta in cazul in care vorbim despre intregul sistem;
  • pentru folderele sau diverse fisiere din laptop sau PC trebuie sa faci o copie si de asemenea sa o muti intr-un loc sigur, astfel incat sa o ai la indemana;
  • si acelasi lucru se intampla si in cazul partitiilor sau a diverselor disk-uri – tot ce trebuie sa faci este sa realizezi o copie si sa o pui in loc sigur.

Bineinteles ca nu trebuie sa uitati tipul de copie pe care vreti sa il realizati, iar acesta poate fi selectat din setarile de rezerva denumite “Programare”. In functie de tipul de backup pe care l-ati ales, timpul de realizare a unei copii este ori mai mare, indelungat, ori mai scurt. Si cu toate acestea nu implica un efort foarte mare din partea voastra, ci doar sa stiti inca de la inceput ce tip de copie de backup va doriti pentru a sti si pentru a fi siguri de alegerile facute atunci cand doriti sa realizati o copie a tuturor datelor foarte importante. Iar pentru a va convinge de acest fapt, tot ce trebuie sa faceti este sa incercati acest soft – EaseUS Todo Backup.

s-ar putea sa-ti placa