Acasa Jocuri Mario vazut dintr-o alta perspectiva in 2015

Mario vazut dintr-o alta perspectiva in 2015

by Dragos Schiopu

mra

Daca nu ai jucat macar o data Mario pe o consola Sega sau orice alt sistem, nu te numesti un gamer adevarat, asta din punct de vedere a istoriei jocurilor video. Jocul a debutat acum mai bine de 20 de ani si a facut ravagii printre gameri. Dupa cum bine stiti, grafica acestuia a pornit de la cel mai mic nivel, 2D, ajungand in timp sa obtina tot felul de artefacte pana la trecerea catre noua tehnologie in 3D . V-ati imaginat vreodata cum ar arata jocul Mario daca ar fi refacut cu posibilitatile si tehnologiile din 2015? Ei bine, se pare ca o echipa de dezvoltatori impreuna cu Aryoksini, au reusit sa adune element cu element si sa faca posibil acest lucru.

Personajul Mario a fost vazut pentru prima oara in anul 1981 in jocul Donkey Kong, insa sub o alta denumire si anume aceea de Jumpan. Dupa mai bine de doi ani dupa lansarea jocului Donkey Kong, Mario urma sa isi faca aparitia intr-un joc dedicat, Mario Bros. Cel mai important pas in istoria dezvoltarii Mario a fost reprezentat de trecerea la grafica 3D la inceputul anilor 90, sub denumirea de Super Mario 64.

Unul dintre cei mai mari designeri a reusit sa transpuna elementele vechi si monotone din Mario intr-o grafica cat mai apropiata de cea din 2015, folosindu-se doar de imaginatie si de motorul grafic Unreal Engine 4, care i-a permis sa aduca personajul intr-un univers cu totul nou, total necunoscut. Mario, este pus in ipostaza de a se deplasa prin diverse cladiri, intocmai pentru a demonstra cat de bine se poate adapta la aceasta lume si inclusiv de a testa daca este capabil de a deveni personaj principal intr-un nou joc din serie.

Intreaga serie Mario apartine dezvoltatorilor de la Nintendo, cei care au adus pe lume unul dintre cele mai interesante si mai fascinante personaje din jocurile video. Pana la momentul de fata, Mario a reusit sa apara aproape in orice categorie de joc video, mai putin in cele de strategie, fiind preluat de tot mai multe companii, atat pentru faima si succesul sau cat si pentru faptul ca aduce jucatorul la origini, acolo de unde au plecat toate jocurile video.

s-ar putea sa-ti placa