Acasa Telefoane Lumia Denim, noutati importante

Lumia Denim, noutati importante

by Dragos Schiopu

Microsoft a anuntat Lumia Denim la IFA 2014 de la Berlin, Germania. Lumia Denim este cel mai recent firmware pentru telefoanele cu Windows Phone. Majoritatea telefoanelor cu Windows Phone au primit acest update, puteti verifica aceasta lista pentru a vedea pe ce terminale este disponibil acest update.

Noutati:

Cortana – este asistenta dumneavostra pentru orice problema sau neclaritate. Va ajuta sa fiti la curent cu ceea ce va intereseaza si sa nu pierdeti nimic.cortana-windows-phone-8.1

Pentru a activa Cortana, se procedeaza astfel: in lista Aplicatii, atingeti Setari, trageti cu degetul catre Aplicatii, atingeti Cortana, apoi activati Cortana.

Din pacate, Cortana nu este disponibila si in Romania. Este disponibila in urmatoarele tari: Australia, Canada, China, Franta, Germania, India, Italia, Spania, Marea Britanie, Statele Unite.

Cortana are si o versiune alfa (de testare), disponibila in Australia, Canada (engleza), Franta, Germania, India (engleza), Italia, Spania. Se evita foarte mult Romania pe majoritatea imbunatatirilor importante.

bara-notificari-si-actiuni-windows-phone Notificari si actiuni– Aceasta functie a fost introdusa in penultimul update, Lumia Cyan. Pe partea de Actiuni se pot activa mai rapid unele functi: Bluetooth, camera foto, wi-fi, mod avion, partajare internet etc. Iar pe partea de Notificari primesti notificari de la aplicatiile importante, Facebook, Twitter, Instagram etc.

In ultimul update, pe langa functiile prezentate, gasim functiile: Date de retea celulara si Economisire baterie.

 

Atingere (Setari -> Atingere):

  • Sensibilitate la atingere– sensibilitatea inalta va permite sa folositi ecranul telefonului chiar si cu manusi.
  • Reluati activitatea– atingeti de doua ori ecranul  pentru ca telefonul sa isi reia activitatea.
  • Bara de navigare– vibreaza cand sunt utilizate tastele de navigare.

Lumia Camera 5 – este disponibila doar pe telefoanele Lumia 830, 930, 1520. Lumia Camera 5 aduce imbunatatiri la nivelul camerei foto.

Lumia Camera 5 are urmatoarele imbunatatiri:

  • video 4k–  permite salvarea cadrelor la o rezolutie de 8 MP.
  • Rich Capture cu Auto HDR– permite capturi multiple si control al blitului.
  • Ecran Glance- care va include informatiile oferite de Bing Weather si Bing Health & Fitness.

Mai jos aveti un mic test cu Rich Capture HDR Mode de pe un Nokia Lumia 830.

s-ar putea sa-ti placa