Acasa Tehnologie Lumia Demo Days la Ploiești

Lumia Demo Days la Ploiești

by Dragos Schiopu

Ieri am fost prezent la Lumia Demo Days Ploiesti, eveniment ce s-a desfășurat la Hotel Prahova Plaza (viitor Double Tree by Hilton) începând cu ora 18:00. Dintre blogerii din Prahova au participat: Ana, Vali Ovidiu, Dragoș Irimia, Cătălin Cristache, Vali și George, care scrie pentru cel mai citit site de știri din Prahova. Înainte de a începe prezentarea celor 2 smartphone-uri, gazda noastră, Iulian Olariu, trainer Nokia Academy România,ne-a cerut să ne prezentăm pe rând și să spunem 2 caracteristici esențiale ale telefoanelor noastre. Din această prezentare a fiecăruia am aflat că majoritatea celor din sală sunt fani Nokia și că telefoanele preferate ale celor prezenți sunt Nokia 3310 și Nokia 1100. În sală am avut chiar un fan înfocat al telefoanelor Nokia, care are acasă o colecție de telefoane și a și lucrat într-un service Nokia.

Lumia 710 și Lumia 800 au fost lansate oficial și în România pe 3 aprilie 2012. Lumia 800 este primul smartphone produs de Nokia cu sistem de operare Windows Phone 7.5, ce a împrumutat design-ul de la celebrul Nokia N9. Nokia Lumia 800 a fost anunțat la Nokia Word 2011.

Lumia 800 are un procesor single core de 1.4 Ghz, memorie RAM 512 MB, capacitate de stocare 16 GB, acces la SkyDrive pentru stocare suplimentară, cameră foto de 8 mpx, lentile Carl Zeiss, filmare HD, un ecran AMOLED ClearBlack de 3.7 inch, rezoluție 800 x 480. Lumia 800 poate fi cumpărat de la eMag la prețul de 1499.99 lei. Un review detaliat aici.

Diferențele dintre Lumia 800 și Lumia 710 sunt puține: Lumia 710 are o cameră de 5 mpx, un ecran TFT, spațiu de stocare de 8 GB, baterie de 1300 mAh, față de cei 1450 mAh ai lui Lumia 800. Lumia 710 poate fi achiziționat de la eMag la prețul de 999 lei.

Sesiunea de demonstrație a început cu o mică introducere în universul Windows Phone, caracteristicile și punctele forte ale acestuia, cloud și Sky Drive, hub-uri și o mai bună conectare a sistemului de operare cu rețelele sociale, Xbox Live și social gaming. La momentul actual există peste 80.000 aplicații în Marketplace, numărul acestora variază în funcție de țară. De exemplu, în România, numărul de aplicații disponibile este mai mic.

După vizionarea câtorva filmulețe de la lansările Lumia din alte țări și chinurile prin care aceste device-uri au trecut, ne-au fost înmânate câteva Lumia 800 și Lumia 710 pentru testat. Deși Nokia a lansat 4 device-uri cu sistem de operare Windows Phone, în România sunt disponibile oficial 2 modele, Lumia 800 și Lumia 710. Urmează ca în curând să sosească oficial în România și celelalte 2 device-uri, chiar dacă unele dintre acestea pot fi achiziționate din diverse magazine online, cum ar fi Nokia 610, care poate fi achiziționat de la QuickMobile la prețul de 950 lei.

Dragoș a avut ocazia să se bucure de Fillr pentru Windows Phone. Aștept de la el un feedback consistent, fiind oficial fanul numărul 1.

Am avut ocazia sa testez și o pereche de căști Nokia Purity HD by Monster și am rămas surprins de calitatea sunetului reprodus de acestea. Din păcate, căștile nu au fost recunoscute de X7-le meu din dotare 🙁 Am mai văzut și un încărcător portabil DC-16, capabil că încarce într-o oră un Lumia 800. Acesta este disponibil, ca și căștile, în 4 culori: alb, negru, roz și albastru.

Am avut ocazia să butonez puțin și mai noul Lumia 610 cu NFC, ultimul model lansat de Nokia și dotat cu tehnologie NFC.

Am avut parte și de un mic concurs autohton Smoked by Windows Phone, în care un Lumia 800 s-a luptat cu un iPhone și cu Samsung Galaxy într-o probă de fotografiat viteză și o probă de recunoscut melodii.

Mai jos câteva fotografii de la eveniment.

Young sound engineer working on video footage during post production. Content creator in home working on montage of film using modern software for editing late at night.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.