Acasa Tehnologie LG si Mercedes Benz dau mana pentru un viitor mai bun

LG si Mercedes Benz dau mana pentru un viitor mai bun

by Dragos Schiopu

Tehnologia evolueaza, iar LG si Mercedes Benz au incheiat un parteneriat de lunga durata. Si avand in vedere ca LG este unul dintre liderii mondiali in hardware, iar Mercedes Benz unul dintre cei mai buni producatori de autovehicule, acest parteneriat nu poate decat sa insemne o masina inteligenta.

LG si Mercedes Benz

In viitor nu vom mai conduce masina atat de mult, cel putin asa vrea Mercedes-Benz si se pare ca si LG agreeaza ideea, deoarece parteneriatul dintre cele doua companii va fi de lunga durata. Ideea celor doi giganti nu pare deloc complicata la prima vedere. Este vorba despre mai multe camere si senzori care sa determine ce obstacole sunt in fata si in spatele masinii, dar si calcularea distantei dintre masina si obiect. Astfel, autovehiculul va sti sa conduca singur, dar mai mult, va sti sa recunoasca obiectele din jurul sau.

De altfel, acesta este primul parteneriat de lunga durata de acest gen. LG va furniza catre Mercedes-Benz componentele de baza pentru acest proiect, urmand ca Mercedes sa le implementeze intr-o masina pe care eu as numi-o inteligenta.

Avand in vedere ca LG, o companie sud coreeana, se ocupa de smartphone-uri, televizoare, dar detine si sistem de operare propriu si anume LG WebOS, s-ar putea sa vedem mai mult decat niste simpli senzori pe viitoarele masini de lux Mercedes. Oare vor pregati germanii o masina care sa vina direct cu un mini PC la bord si sistem de operare WebOS?

s-ar putea sa-ti placa