Acasa Electrocasnice LG lanseaza in Romania televizoarele OLED si LG Prime UltraHD

LG lanseaza in Romania televizoarele OLED si LG Prime UltraHD

by Dragos Schiopu

Aseara, in cadrul unui eveniment special, cei de la LG au prezentat noua gama de televizoare OLED si LG Prime UltraHD, gama care cuprinde atat televizoare cu ecran plat, cat si cu ecran curbat. Noile televizoare vin cu sistemul de operare WebOS 2.0, un sistem de operare care vine cu imbunatatiri substantiale pe partea de utilizare a lui, dar care este si mult mai rapid decat versiunea anterioara.

Unul din punctele forte ale noii serii de televizoare este designul, completat de un sistem de sunet format din 7 difuzoare foarte bine integrate in televizoarele lor ultra subtiri, iar noua gama cuprinde televizoare intre 40 si 98 de inch.

Aseara am avut ocazia sa ma joc cu varianta imbunatatita a telecomenzii Magic Remote si trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de cat de usoara este utilizarea ei. In primele minute, cand unul dintre cei prezenti la eveniment mi-a aratat cat de usor poate fi folosita, ma gandeam ca el deja s-a invatat cu ea si de aia misca atat de usor si de precis cursorul pe ecran, dupa care am cerut sa o utlizez si eu si intr-adevar m-am convins ca este foarte usor de folosit si de controlat.

LG ULTRA HD 98UB980V, 98 inch

LG a prezentat aseara si cel mai mare televizor din Romania ULTRA HD, LG 98UB980V care are o diagonala de 98 de inch. Adica doar 249 de cm. Adica, cam cat de mare este imaginea proiectata la mine acasa pe perete de proiector, dar calitatea imaginii este cu totul alta, asa ca pot sa va confirm faptul ca creeaza o experienta deosebita.

De asemenea, televizorul trece imaginile de la alte rezolutii printr-o serie de filtre care maresc si completeaza imaginea, astfel incat, chiar daca este la rezolutie Full HD, sa poate fi vizionata perfect si pe rezolutia de 4K.

Seria Prime Ultra HD

Reprezinta versiunea de top a modelelor Smart TV de la LG, vine cu diagonale de 55 si 65 de inch, dar si o varianta de lux, dotata cu cristale Swarovski in zona suportului de televizor. Aceste modele ofera imagini 4K exceptionale cu ajutorul panoului IPS 4K, care a devenit mai subtire si mai performant, folosind patru pixeli pentru a evidentia o culoare – WRGB, si care aduce peste 32 de milioane de nuante de culoare pe ecran (daca am retinut eu corect), oferind culori clare si naturale, iar negrul este cu adevarat negru, nefiind nicio diferenta intre marginea ecranului si culoarea neagra de pe ecran.

digiedia_lgtv_swarotski

Galerie foto LG TV

Scurt video Trio Zamfirescu lansare LG TV 2015

s-ar putea sa-ti placa

8 comentarii

Calinchromapure 06-04-2015 - 20:48

Depinde cu ce proiector comparați imaginea televizorului de 98″. Daca competiția se desfășoară in lumina ambientală televizorul va ieși invingator in orice situatie. Daca le comparăm in cameră cu lumină controlată, televizorull va pierde detașat la nivel adancime negru, respectiv contrast nativ (nefiind nevoie de peste 120cd/m) ecranele IPS suferind de carente in profunzimea de negru, castigand insa la ANSI-contrast (contrast masurat instantaneu in parti diferite ale aceleași imagini) Dacă ar fi comparate in aceleași condiții relativ, imaginea ar fi mai bună pe device-ul care ar fi calibrat (toate vârfurile de gamă au controalele active si pretabile efectuarii unei calibrari ISF, noutate pentru Romania, dar impetuos necesară obținerii celei mai bune imagini posibile pe orice display si accesibilă de anul acesta). Comparatia am facut-o prin prisma unei referinte in domeniul proiectoarelor (ex JVC X700) care costă mult mai puțin ca si Lg 98UB980V.

Dragos Schiopu 08-04-2015 - 21:31

Desi am un proiector foarte bun, ma indoiesc ca poate sa bata un televizor de top oricum am privi lucrurile.

Calinchromapure 08-04-2015 - 22:25

Ce model este proiectorul? Intreb prin prisma obiectivă a evaluarii a două tehnologii diferite una reflectiva care ține cont doar 60% de calitatea optica efectiv a proiectorului, restul de 40% fiind aportul incontestabil al ecranului reflectiv, al luminii controlate in totalitate in timpul proiectiei, al ambientului decorat cu nuanțe absorbante a luminii reflectate din ecran si nu in ultimul rand al calibrarii ISF a imaginii proiectorului cosiderat un „must have” intr-un homecinema dedicat. Televizorul foloseste tehnologie emisiva, fiind de cele mai multe ori avantajat de lumina ambientală pe care o compensează cu succes. Presupunem ca sursa este clar un bluray sau un ISO in ambele cazuri.

Dragos Schiopu 09-04-2015 - 10:25

Un BENQ cu DLP sau ceva de genul, stie si 3D are rezolutie destul de buna. Sunt multumit de el, dar momentan folosesc peretele ca suprafata de proiectie.

Calin_fdx 09-04-2015 - 12:50

https://www.avforums.com/review/jvc-x700-dla-x700r-3d-d-ila-projector-review.9931 proiectorul de care discutam si care l-am pus in balanta cu LG 98UB980V, joaca in alta liga (probabil cel mai bun produs sub 10000$) folosind tehnologie D ILA, cu trei cipuri, nivelul de negru fiind sub 0.002cd/m si avand un contrast nativ de peste 50000:1 Proiectoarele Benq livreaza intr-adevar imagini acceptabile pe scene luminoase, in schimb la nivel de negru, tehnologia in sine nu permite obturarea totala a luminii, contrastul nativ netrecand de 1400:1 Ocupandu-ma de calibrari video, pot sa afirm cu tarie faptul ca am testat Lg 84LM960V si JVC X500, si imaginea proiectorului era devansata doar de plasma Pioneer Kuro KRP600, de Pnasonic VT60 si de OLED. Afirmatiile mele sunt sustinute de masuratori de luminanta si crominata, conform Rec.709 partea artistica doar confirmand rezultatele din rapoartele de calibrare.

Dragos Schiopu 09-04-2015 - 12:52

Nu te-ar tenta sa scri un articol sau o serie de articole pe tema asta aici pe DigiPedia.ro ? Ca iti spun sincer ca nu inteleg decat jumate sau nici jumate din munca pe care o faci tu. Pana acum 4 ore cand am cautat pe net nici nu stiam ca exista asa ceva.

Calin_fdx 09-04-2015 - 14:46

Sigur, acest seviciu este adresat pretentiosilor si perfectionistilor, cinefililor si tuturor celor care doresc sa vizualileze pe display-ul care il detin, imagini naturale, redate asa cum a dorit regizorul sa le prezinte, fara a intra in ecuatie ”n” factori incercand-se a face ”mai frumoase imaginile” decat sunt in realitate. Sau printre altele, procesarile implementate cu scopul de a compensa carentele unor tehnologii, respectiv eliminarea timpului si muncii individuale la nivel de serie care ar implica o astfel de optimizare. V-am trimis pe facebook, o sugestie pe acesta tema, subiectul de nisa constituind o noutate nemediatizata pana acum, ramanand sa il dezvoltam impreuna.

Adrian 27-04-2015 - 06:50

Dupa ce am observat un OLED LG comparativ cu un LED TV pot spune ca deabia aici este revolutia in calitate. Sincer nu sunt un fan 4K sau mai stiu eu ce rezolutii deoarece acestea devin cu adevarat importante fie la televizoare de dimensiuni foarte mari sau la distante mici de vizionare. OLED insa face diferenta in calitatea imaginii si profunzimea negrului. Sper numai ca pana de Black Friday sa mai scada la pret :P.

P.S.: Sincer nu vad cum un proiector poate concura cu un asemenea televizor. Am vazut o gramada de proiectoare si nici unul nu m-a incantat. Iar cand vorbim de proiectoare de 10k … Proiectorul are in opinia mea un rol doar in sali de cinema/home-cinema, unde se doreste o diagonala cat mai mare si de asemnea unde nu se vizualizeaza non stop(vezi cost lampa).

Comentariile sunt inchise.