Acasa Telefoane LG asteapta vanzari mari in acest trimestru

LG asteapta vanzari mari in acest trimestru

by Dragos Schiopu

LG a devenit treptat un producator important de telefoane mobile. Cand Samsung lansa Galaxy S III LG introducea pe piata Optimus G, primul telefon care putea sa concureze cu celelalte smartphone-uri. Pana la Optimus G, LG a ramas in umbra pentru ca nu s-a impus cu nimic special. Optimus G avea sa schimbe ceva pentru compania sud coreeana.

LG G3

Insa Optimus G nu s-a facut prea simtit pe piata. Odata cu LG G2, compania coreeana a inceput sa aiba parte de respectul bine meritat din partea publicului. Marele defect a lui G2 au fost difuzoarele destul de slabe si prost amplasate (in partea de jos a terminalului, fiind acoperite de mana in timpul jocurilor).

LG G2 a avut parte de vanzari foarte bune, iar LG si-a dat seama de potentialul pe care il poate avea un astfel de terminal. Odata cu aparitia lui G3, LG se asteapta sa vanda in jur de 15-16 milioane de terminale in acest trimestru.

Cum a reusit LG sa fure din fanii Samsung? La fel cum a facut si HTC si Sony. Insa LG s-a remarcat prin niste terminale care au intrecut Samsung din toate punctele de vedere.

Mai intai a lansat Optimus G care a fost net superior lui Galaxy S III. A venit Optimus G Pro si G Pro 2 care sunt niste terminale cu un display generos pentru a concura cu seria Note de la Samsung. LG G2 si G Flex au fost terminalele de pe urma carora LG a avut doar de castigat.  Designul la noul G2 a fost ceva revolutionar. Nici o companie nu a mai pus butoanele de volum pe spatele terminalului. Apple nu a mai putut comenta nimic la capitolul design, ramanan mult in urma la capitolul inovatie.

Un alt atuu al lui G2 a fost autonomia ridicata. LG G3 vine din urma si este un upgrade major pentru G2. De fapt, este un G2 foarte bine optimizat pe partea hardware. Difuzorul pe G3 este repozitionat pe spate ca la Optimus G, repet, cel mai mare defect al lui G2 fiind difuzorul prost amplasat si slab.

Ramane de vazut daca LG va reusi ceea ce isi propune pentru acest trimestru si vanzarile vor fi cele scontate de companie.

s-ar putea sa-ti placa