Acasa Telefoane Lenovo Vibe P1 este un telefon cu baterie de 5000 mAh

Lenovo Vibe P1 este un telefon cu baterie de 5000 mAh

by Dragos Schiopu

Dupa cum spuneam si in articolul cu Vibe Shot, Lenovo isi extinde gama de telefoane mobile, dispunand de o oferta completa de la telefoane foarte performante ca hardware, pana la telefoane cu baterii foarte mari de 4000/5000 mAh sau telefoane bune la fotografii si muzica. Nu cred ca oferta celor de la Samsung, Sony sau LG ofera o gama atat de larga. De HTC nici nu mai vorbesc sau Microsoft Lumia. Lenovo Vibe P1 dispune si de un procesor eficient energetic si anume SD615.

Lenovo Vibe P1

Fiecare utilizator vrea ceva anume de la un smartphone. Unii prefera sa faca poze care sa cuprinda cat mai multe detalii, altii vor autonomie foarte mare sau putere de procesare. Lenovo Vibe P1 este excelent pentru cei ce vor autonomie si asta datorita bateriei de 5000 mAh care are o capacitate dubla fata de bateria de pe Samsung Galaxy S6, de exemplu. Dar autonomie nu se genereaza doar cu o baterie buna, ci si cu un procesor eficient energetic si multa optimizare software. La acest capitol Lenovo se descurca mai bine decat alti producatori care au telefoane de 5000 mAh.

Hardware-ul de care dispune telefonul este ideal pentru consumul de energie redus. Este vorba despre un Qualcomm Snapdragon 615 tactat la 1,5 Ghz. Lenovo Vibe Shot avea acelasi procesor, dar la o frecventa de 1,7 Ghz. Mi se pare totusi mult si ma gandeam ca ar fi mers si 1,3 Ghz. Mereu spun ca ar fi mers altceva, dar sunt realist iar un utilizator care isi cumpara un telefon cu o astfel de baterie vrea autonomie nu puncte inutile in Antutu. Spun asta pentru ca si eu detin un telefon cu baterie foarte mare si frecventa mica. Insa este ok si 1,5 Ghz, mai ales ca telefonul utilizeaza in majoritatea timpului cele patru nuclee care au 1Ghz.

Memoria RAM are 3GB, iar cea interna 16GB, dintre care doar 12GB se pot utiliza efectiv. Exista si posibilitatea de a utiliza un card de memorie. Acesta se poate pune in locul celui de al doilea slot de SIM.

Ecranul are 5,5 inci Full HD. Nu stiu daca acest telefon dispune si de protectie de la Corning Gorilla Glass, insa nu este atat de important pentru ca fara folie orice ecran se gzarie.

Camera foto principala are 13MP, iar cea secundara are 5MP. Nu este un telefon excelent pe partea de fotografii, dar ofera o camera suficient de buna pentru a pastra si niste amintiri la o calitate decenta.

Telefonul poate fi comandat la pretul de 270 de dolari. Este un pret foate bun pentru un astfel de terminal, mai ales ca ofera o autonomie foarte mare.

s-ar putea sa-ti placa