Acasa Tehnologie Lansare oficială Nokia Lumia în România

Lansare oficială Nokia Lumia în România

by Dragos Schiopu

În seara de 3 aprilie Nokia a lansat gama Lumia oficial în România, în cadrul unui eveniment media, axat pe socializare, momente artistice, relaxare, jocuri pe Kinect, competiția Smoked by Windows Phone, testarea smartphone-urilor Lumia.

Evenimentul a fost deschis de Andi Moisescu și de oficialii Nokia Alberto Matrone, vicepreședinte Nokia Central & East Europe și Markus Storkel, General Manager Nokia România și Ungaria și Ronald Binkofski, General Manager Microsoft România.

Primul Lumia din România, Lumia 800, va fi lansat la toți cei 3 operatori, precum și în cadrul MediaGalaxy, unde va exista un stand special în cadrul căruia telefoanele pot fi testate, alături de accesoriile originale Nokia. Momentan nu se cunosc prețurile oficiale, acestea urmând a fi aflate în perioada următoare. Lumia 710 va fi disponibil în magazinele din România începând cu 20 aprilie. În ceea ce privește celelalte modele Lumia, Lumia 900 și Lumia 610, nu au fost precizate date exacte.

Lansarea oficială a fost întârziată în România din cauza faptului că nu se puteau cumpăra aplicații și din România. Începând cu luna aprilie, Marketplace-ul este disponibil oficial și în România, iar aplicațiile pot fi cumpărate cu cardul.

În cadrul locației unde a fost organizat evenimentul de lansare au fost organizate 2 zone de prezentare și demonstrație a smartphone-urilor Lumia, Lumia 800 și Lumia 710, 3 zone în care era instalat câte un Xbox cu senzor Kinect, o zonă unde puteai testa cât de rapid este telefonul tău față de un Windows Phone.
A mai existat și colțul dezvoltatorilor, unde puteai testa aplicații făcute de programatori din România. Una dintre aplicațiile prezentate a fost aplicația TransportUrban.ro.

Video via computerblog.ro

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.