Acasa Tehnologie Kaspersky pentru Android: Cum sa te protejezi de ceva ce nu te afecteaza

Kaspersky pentru Android: Cum sa te protejezi de ceva ce nu te afecteaza

by Dragos Schiopu
Android Trojan
Android Trojan

Android Trojan

Primul virus troian care a afectat platforma Android, a aparut aproximativ acum 6 luni si a fost descoperit de catre… Kaspersky Lab. Interesant este faptul ca acel virus a aparut chiar in Rusia. Trecand peste coincidenta, trebuie mentionat ca virusul nu se poate autoinstala si nu este disponibil in Android Marketplace.

Virusul nu poate fi instalat decat cu voia explicita a utilizatorului, insa pentru cei ce folosesc doar aplicatiile oficiale, nu prezinta nici un risc.

Totusi, rusii au decis sa lanseze Kaspersky Mobile pentru Android, pentru a proteja de acest virus si probabil si de altii in viitor. Android este un sistem de operare bazat pe platforma Linux, platforma bine cunoscuta pentru securitatea si rezistenta in fata virusilor. Cu toate acestea, Kaspersky au lansat antivirus inclusiv pentru Linux.

In trecut au circulat mai multe zvonuri, neconfirmate pana in prezent, conform carora Kaspersky ar elibera virusi creati de ei pentru a vinde solutia lor antivirus. Avand in vedere situatia in care se afla, si anume fiind cei mai mari producatori de solutii antivirus pentru mobile si fiind singurii care au descoperit un virus pentru Android, mai apoi anuntand ca vor lansa un antivirus pentru acest sistem de operare, ridica anumite semne de intrebare.

In concluzie, Kaspersky Mobile pentru Android este necesar doar daca intentionati sa instalati aplicatii din afara Android Marketplace si care nu sunt verificate de echipa Google, lucru total nerecomandat.

Totusi, Kaspersky Mobile ofera si alte facilitati pe langa functia antivirus, cum ar fi:

  • blocarea apelurilor sau sms-urilor de la anumite numere de telefon;
  • ascunderea de contacte sau sms-uri sau istoric al apelurilor;
  • protejarea cu parola a anumitor zone din meniul telefonului.

 

s-ar putea sa-ti placa