Acasa Telefoane Jolla este primul telefon cu Sailfish OS

Jolla este primul telefon cu Sailfish OS

by Dragos Schiopu

Jolla este primul smartphone care vine cu Sailfish OS si a fost anuntat oficial astazi.

Ce este Sailfish OS? Va mai aduceti aminte cand Nokia a lansat N9 cu MeeGo OS. Se intampla in 2011, dar telefonul nu s-a bucurat de o primire calduroasa de catre publicul larg, asta pentru ca era un sistem de operare nou, nepromovat si foarte diferit de Android, iOS sau Windows Phone. Insa, dupa abandonarea MeeGo OS de catre Nokia, o mica echipa a inceput sa lucreze la proiectul Sailfish OS, viitorul MeeGo OS. Astfel, asa a luat nastere un nou sistem de operare, care are si un atu, suportand aplicatiile Android. Astfel, noul Sailfish OS nu duce lipsa de aplicatii, cel mai sensibil punct pentru un sistem de operare nou. ( totusi, in ziua lansarii se va clarifica problema aplicatiilor si compatibilitatea lor).

jolla2

Despre noul telefon, Jolla, se cunosc cateva detalii printre care memoria interna de 16GB, camera principala de 8MP si display-ul de 4,5 inci, procesor dual core si conectivitate LTE (adica 4G). Pana acum totul suna foarte bine, mai ales ca telefonul are si un design placut. Telefonul nu este nici foarte scump, avand un pret de 399 de dolari ( in Europa va costa 399 euro).

O caracteristica la acest telefon este capacul din spate ce vine in mai multe nuante de culori, iar sistemul de operare isi va schimba culoarea in functie de capac ( telefonul va veni cu o culoare prestabilita din sistemul de operare, utilizatorul putand sa schimbe ulterior culoarea).

Un scurt trailer cu noul Jolla:

Ok, am vazut cum arata telefonul, acum sa aruncam o mica privire si asupra sistemului de operare:

Se poate observa ca noul sistem de operare este foarte bine structurat. Daca sunteti interesati de acest sistem de operare va recomand sa vizionati si acest videoclip:

 

s-ar putea sa-ti placa