Acasa Jocuri Jocuri gratis pentru STEAM si nu numai

Jocuri gratis pentru STEAM si nu numai

by Dragos Schiopu

steam_wallpaper_by_freddydavidfx-d4h63k2

Cu totii stim ce inseamna STEAM si ce rol are in comunitatea de gameri, care sunt principalele lor obiective si ce rol au acestea in dezvoltarea modului de gaming. Majoritatea jocurile de pe Steam au un pret cat de cat decent, facand referire si la munca depusa in conceperea lor. Desigur, sunt si anumite jocuri cu preturi destul de exagerate care nu fac altceva decat sa ii enerveze pe gameri. Spre exemplu noile jocuri survival lansate in versiunea de Alpha costa cat un joc normal, complex.

Dayz spre exemplu a fost lansat in alpha iar la momentul de fata a devenit unul dintre cele mai cumparate jocuri de pe steam din ultimii ani. Oare sa fie o strategie de marketing prea buna? Oare gamerii de pe youtube au contribuit mult prea mult la marketingul acestuia? Nu putem sa spunem cu exactitate, dar numai in Romania, conform unor studii, mai mult de 70% din youtuberi au jucat acest joc.

Cu totii ne dorim jocuri cat mai ieftine, poate chiar si gratuite, dar din pacate nu avem surse prea bune pentru asta. Cei de la Reddit au facut o pagina in care se pot gasi toate jocurile gratuite ce apar la acel moment, indiferent daca sunt pentru Steam sau alta platforma. Am incercat vreo 10 jocuri dintre cele pe care le-au pus utilizatorii pe Reddit si pot spune ca sunt destul de bune, chiar daca sunt ceva mai mici sau chiar in Alpha. Sistemul pe baza caruia functioneaza pagina Free Games de pe Reddit este destul de simplu, utilizatorul gaseste un joc oferit de o companie gratis, si il distribuie mai departe pe retea.

Am reusit chiar sa pun mana pe cateva jocuri destul de bune, printre care si Metro 2033 gratuit. De cele mai multe ori sunt link-uri catre paginile de Humble Bundle unde se mai gasesc si jocuri gratuite pe langa cele aflate la oferta.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

sa 22-10-2015 - 08:33

Steam cracked like the best !

Comentariile sunt inchise.