Acasa Diverse ITFest a ajuns la cea de-a X-a editie!

ITFest a ajuns la cea de-a X-a editie!

by Dragos Schiopu

Esti unul dintre miile de tineri pasionati de gaming si programare si iti doresti sa ai parte de si mai multe cunostinte sau poate preferi sa intri in contact cu firme de renume din domeniul IT? Ei bine, daca da, Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica iti ofera cel mai bun prilej invitandu-te sa iei parte la cea de-a X-a editie de ITFest. Denumit SiSC, aceasta este una dintre cele mai vechi organizatii din ASE, ce are peste 200 de proiecte desfasurate cu succes.

Ce este ITFest?

ITFest este un proiect cu traditie, recunoscut de pasionatii de gaming si programare, si care aduna an de an participanti din randul elevilor, cat si din randul studentilor. ITFest va avea loc in perioada 4-18 noiembrie, anul curent, in Bucuresti. Acest eveniment este didicat tuturor tinerilor care isi doresc sa afle cele mai proaspete informatii din domeniul IT si bineinteles oferindu-le posibilitatea de a se afirma in fata angajatorilor, prin prizma evenimentelor organizate.

Asadar pentru cei interesati pot participa pe 4 noiembrie la Concursul de Algoritmica, sustinut de compania ORTEC. La acest concurs puteti participa individual sau in echipe de cate 3 persoane pentru a rezolva problemele de diferite grade de dificultate. In functie de timp si solutiile propuse echipele vor fi premiate de catre parteneri.

Conferinta de deschidere ITFest va avea loc pe data de 6 noiembrie. Pe parcursul saptamanii 6 – 10 noiembrie se vor organiza workshopuri tehnice si de soft skills, in cadrul carora vor fi prezentate ultimele noutati din domeniul IT. Hackathon-ul (maraton al programarii) se va dsfasura pe data de 11 noiembrie si va avea o durata de 12 ore. In tot acest timp echipele vor fi nevoite sa dezvolte solutii economice pentru problemele propuse de catre parteneri.

Acest maraton al programarii va fi sustinut de Microsoft si Accenture pe categoria Web, iar Microsoft pune accentul pe Cloud si Azure. In final cela mai bune idei vor fi premiate. Tinerii pasionati de jocul pe calculator vor avea ocazia sa-si dovedeasca abilitatile in cadrul evenimentului LAN PARTY, ce se va desfasura pe data de 18 noiembrie. Vor fi organizate competitii de League of Legends (LoL), Hearthstone si Fifa. Vor fi si premii pentru cei mai buni jucatori. Daca iti doresti sa participi la ITFest te poti inscrie aici.

Atentie inscrierile se vor face astfel:

  • 17 – 29 octombrie perioada de inscrieri pentru Concursul de Algoritmica
  • 25 octombrie – 9 noiembrie perioada de inscrieri pentru Workshopuri
  • 23 octombrie – 5 noiembrie perioada de inscrieri pentru Hackathon
  • 23 octombrie – 5 noiembrie perioada de inscrieri pentru LAN Party

Pentru mai multe detalii si informatii puteti sa accesati pagina de facebook a evenimentului, dar si site-ul acestuia.

s-ar putea sa-ti placa