Acasa Diverse Inventatorul parolelor a declarat ca acestea au devenit un cosmar

Inventatorul parolelor a declarat ca acestea au devenit un cosmar

by Dragos Schiopu

Probabil ca stim toti ca parolele nu au insemnat niciodata o securitate sporita pentru internetul din zilele noastre. Un exemplu masiv al problemelor create de catre parole este chiar ultimul incident al celor de la eBay, acest lucru inseamna ca exista intradevar o problema cu ele.

r-passwordscloudTotodata, chiar creatorul parolelor, Fernando Corbato este deacord cu ultimele statistici, chiar daca el a inventat parola pentru calculator la inceputul anilor 1960. Asa ca, intr-un interviu recent pentru Wall Street Journal, Fernando Corbato, in varsta de 87 de ani, a relatat ca parolele au devenit „un fel de cosmar”.

Acesta a pus un mare accent pe capacitatea noastra de a retine toate parolele. Pentru a avea toate conturile securizate este bine sa folosim pentru fiecare cate o alta parola, in cazul in care se intampla ceva tragic cu un anumit cont, restul vor fi in siguranta. Corbato crede ca acum pentru World Wide Web-ul de astazi parolele sunt oarecum invechite.

Nu cred ca cineva isi poate aminti, eventual, toate parolele pe care le are pe toate conturile. Sunt mai multe variante, ori cea clasica prin notarea lor pe o foaie de hartie sau pe un carnetel, ori sa fie salvate intr-un program care poate stoca parolele. Orice varianta am alege, este bine de stiut ca nu este sigura.

Corbato a mai spus ca, el are aproximativ 150 de parole pe care le-a acumulat de-a lungul anilor. Parole, potrivit lui Corbato, nu sunt la un nivel ridicat de siguranta, dar sunt suficiente pentru a impiedica anumite persoane sa ii acceseze contul.

Pe langa aceasta problema, Jonathan Klein, presedintele Usher, o companie care functioneaza pentru mai multe intreprinderi, a relatat ca parolele sunt vulnerabile prin natura lor. Dupa explicatile lui, trimiterea oricarui tip de informaii catre un alt server, cum ar fi o parola, se va face sensibila pentru orice hacker, indiferent de nivelul de securitate la care s-a ajuns.

s-ar putea sa-ti placa