Acasa Diverse Hp incepe sa elimine din angajati

Hp incepe sa elimine din angajati

by Dragos Schiopu

 

hp-careers-chennai-620jt091112Compania de IT, HP se apuca sa concedieze tot mai multi angajati din toata lumea. Se pare ca directorii nu sunt de acord cu prestatia lor, si vor sa ii inlocuiasca. Hewlett-Packard, asa cum ii este denumirea completa, va pune la cale concedierea a 16.000 de angajati, pentru a creste profitabilitatea firmei, informatie ce a fost publicata de directorul executiv Meg Whitman.

Procesul de productie se va mentine pe aceeasi linie ca si pana acum, continuand cu acelasi portofoliu in care sunt incluse echipamentele de retea, componentele pentru calculatoare, stocarea, si dezvoltarea pe plan software.

Analistii se intreaba daca aceasta metoda de a concedia angajatii pentru a creste profitabilitatea firmei, nu va duce la decaderea acesteia in urmatorii ani. La momentul de fata HP are peste 250.000 de angajati pe piata mondiala, iar estimativ acum trei ani compania ar fi trebuit sa concedieze 27.000 de angajati, insa intre timp sa ajuns la un numar de 34.000.

Joia trecuta, compania a decis ca au mai ramas intre 11.000 si 16.000 de angajati din diferite tari Europene sau nu, din diferite domenii de activitate, si module de lucru, pentru a putea concura cu firmele mari de pe piata. Intre timp conducerea a hotarat ca numarul de produse pe care le lanseaza la acest moment sa fie redus, si sa se axeze mai mult pe cele care sunt mai cautate pentru anii viitori. Cel mai probabil vor renunta la piata Pc-urilor, care nu le-a oferit un confort prea mare in ultimii ani.

HP, intradevar nu a mai luat aceasta decizie grea in privinta salariatilor sai, dar de data aceasta pentru a-si mentine puterea si bugetul la un rang inalt, vor fi nevoiti sa o faca. Se pare ca nu s-a facut nici prea multa galagie in privinta aceasta, intrucat Romania nu este foarte vizata, si nici alte tari din apropiere care detin o mica parte din marea companie HP.

s-ar putea sa-ti placa