Acasa Diverse Instagram va rula reclame de 30 de secunde

Instagram va rula reclame de 30 de secunde

by Dragos Schiopu

Folosesc Instagram de cateva ori pe zi si pot spune ca am vazut reclame de maxim 2-3 ori, si asta doar in perioada initiala in care au fost anuntate. Situatia insa pare sa se schimbe conform unui anunt facut chiar de reprezentantii Instagram, care au anuntat ca reclamele vor fi introduse la nivel global si vor avea durata de pana la 30 de secunde.

reclama instagram

Firmele ce doresc publicitate prin Instagram vor putea folosi noul format landscape, anuntat in urma cu aproximativ doua saptamani. Acest format presupune ca fotografiile incarcate pe site nu mai sunt conditionate de acea forma patrata, forma chiar deranjanta in cazul unor fotografii (utilizatorii Instagram stiu despre ce vorbesc). In plus, reclamele nu mai sunt limitate la durata de 15 secunde, si pot ajunge pana la 30 de secunde. Asta ar insemna ca acelasi spot care este folosit pe TV poate fi redat si pe Instagram (un avantaj pentru firme care nu ar mai fi nevoite sa investeasca de doua ori in spoturi publicitare).

Apar imbunatatiri si pentru postarea clipurilor video. Instagram va introduce un nou set de filtre pentru aceste postari

Cea de-a treia modificare anuntata de Instagram este reprezentata de serviciul Marquee – un produs nou premium menit sa ofere celor ce au nevoie de publicitate momente dedicate ce ajung rapid la un numar mare de utilizatori. Marquee poate fi folosit la premierele unor filme, la deschiderea unor locatii sau la lansarea unor produse ce isi doresc incasari imense inca din prima zi.

Implementarea reclamelor la nivel global se va face incepand cu data de 30 septembrie in 30 de tari printre care Italia, Spania, Mexic, Coreea de Nord, India. In Romania erau deja, ceea ce se va traduce cel mai probabil prin faptul ca le vom vedea mai des si ca vor avea aceasta durata de 30 de secunde. Sa speram ca cineva se va gandi sa creeze un adblocker si pentru Instagram, asa cum avem de exemplu pentru YouTube.

Aplicatia Instagram este proprietatea Facebook, dupa ce acesta din urma a cumparat-o in 2012 pentru 1 miliard de dolari. Instagram are peste 3 milioane de utilizatori lunari si poate fi descarcata de aici pentru telefoane cu sistem de operare android si de aici pentru IOS.

s-ar putea sa-ti placa