Acasa Tehnologie Infografic NFC

Infografic NFC

by Dragos Schiopu

Vă propun astăzi un infografic ce arată modul în care tehnologia NFC este privită, utilizată și implementată. La momentul actual, tehnologia NFC este foarte puțin utilizată. Deoarece viitorul NFC se anunță a fi unul extraordinar, Mastercard și Visa deja au început să implementeze această nouă tehnologie în dispozitivele lor de plată. În viitor telefonul tău poate deveni portofelul tău.

NFC a început să fie utilizat în câteva domenii, cum ar fi networking (există deja o aplicație oficială Poken, ce permite schimbul de cărți de vizită între 2 persoane), advertising (postere stradale cu tag-uri NFC), new media (au apărut deja publicații media ce au incluse tag-uri NFC). Există și jocuri ce folosesc tehnologia NFC. V-am prezentat de curând jocul Rock Paper Scissors pentru smartphone-urile Symbian ce folosesc NFC. Există și o versiune a Angry Birds ce folosește tehnologia NFC pentru a debloca nivele.

Nokia are în prezent 7 smartphone-uri cu tehnologie NFC incorporată, iar pe viitor se pregătesc și telefoane low-end cu NFC, precum și câteva accesorii ce folosesc NFC pentru conectare la telefon, cum ar fi boxa Play 360.

Infografic via

s-ar putea sa-ti placa