Tinder este cel mai probabil doar o alta aplicatie de intalniri sau matrimoniale, daca vreti sa ii spuneti asa. Sau o aplicatie de combinat, ca sa vorbim in trendul generatiei mele Y (adica persoane nascute intre 1980 – 2000).
Eu am aflat de ea acum cateva zile in timp ce urmaream un serial din genul comedy – romance: Manhattan Love Story. O tipa isi cauta un partener pentru o cina unde toata lumea venea insotita iar prietena ei cea mai buna ii recomanda Tinder spunandu-i si cum ar trebui sa il foloseasca: trebuie sa traga de fotografia ce i se afiseaza in stanga cand nu ii place un tip sau sa traga in dreapta cand ii place. Seara cand am mers la culcare, pentru ca nu aveam somn, m-am gandit sa caut aceasta aplicatie in Magazin Play si sa o instalez, pentru a vedea daca functioneaza exact cum este descris in film, daca sunt romani inscrisi pe Tinder si de ce nu, daca gasesc vreun tip simpatic. Asa, de amuzament.
Dupa ce o instalezi, ti se cere sa iti creezi un cont sau sa te loghezi cu Facebook. Eu am ales varianta cu Facebook, iar aplicatia mi-a preluat in mod automat pentru contul Tinder prenumele, varsta (desi pe Facebook o am privata) si cateva fotografii, in principal cea de profil plus inca vreo doua. Probabil alegerea celorlalte doua a fost facuta in functie de numarul de like-uri, in sensul ca acelea aveau cele mai multe like-uri dintre toate pozele mele.
Dupa acestea trei (foto, username si varsta) am putut alege eu mai departe criteriile pentru ceea ce vreau sa mi se afiseze: barbati si / sau femei, pragul de varsta si pragul de distanta ( standard erau 80 de km, dar deja era irelevant, dupa parerea mea).
Apoi am avut sansa sa „jurizez” tragand de fotografie dreapta sau stanga in functie de preferintele mele si numai ale mele. Un mecanism care mi s-a parut foarte interesant este acela legat de compatibilitati: adica daca eu aleg ca mi se pare un tip simpatic si ulterior si el alege ca ii sunt simpatica, amandurora ni se afiseaza ca avem o compatibilitate noua si ni se da posibilitatea sa vorbim pe chat. In alte conditii nu putem lua legatura unul cu celalalt.
Astfel sansele sa te trezesti abordata de un tip pe care il consideri total neatragator sunt nule. Asta in caz ca nu si-a creat un cont fals cu pozele altcuiva, lucru mult prea des intalnit in mediul online.
Recomfortant pentru stima de sine este atunci cand alegi ca iti place un tip si ti se afiseaza imediat mesajul de compatibilitate, ceea ce inseamna ca el a ales butonul de „like” pentru tine inainte ca tu sa il observi.
Dupa ce ai compatibilitate cu cineva si reusesti sa discuti pe chat, poti oricand abandona conexiunea, daca persoana se dovedeste a fi nothing but a pretty face, alegand buton de meniu si deconectare.
Pentru ca da, eu am fost pusa si in aceasta situatie.
Aceasta este experienta mea cu Tinder, daca aveti ceva de impartasit legat de aplicatie simtiti-va liberi sa o faceti in sectiunea de comentarii de mai jos.
Descarcarea aplicatiei se poate face de aici.
Comentariile sunt inchise.