Acasa Telefoane Impresii despre Windows 10 build 10080 din 14 mai 2015

Impresii despre Windows 10 build 10080 din 14 mai 2015

by Dragos Schiopu

De cand au inceput sa apara build-uri pentru Windows 10, multi utilizatori care au instalat acel build a avut probleme cu sistemul de operare si din aceasta cauza multi au renuntat la Windows 10 revenind la ultima versiune suportata de dispozitiv.

windows-10-handset

 

Nici eu nu am instalat nici un build al Windows 10 pe dispozitivul meu Windows Phone, Microsoft 535 Lumia. Dupa cateva tentative esuate de instalare a Windows 10, din mai multe motive, astazi am instalat si eu build-ul 10080 a sistemului de operare Windows 10. Am instalat acest build special ca sa vad daca s-a rezolvat probleme software pe care le are Lumia 535 pe partea touchscreen-ului. Da, pot zice ca touchscreen-ul se misca mai bine iar problemele au inceput sa apara mai rar. De 2-3 ore de cand am instalat acest build, telefonul a fost folosit aproape tot timpul iar touchscreen-ul a avut probleme doar de 2 ori si atunci a deschis singur aplicatii iar in rest touchscreen-ul a functionat perfect.

Plusuri Windows 10 (build 10080):

 1. Bug-uri fixate touchscreen pentru Lumia 535.
 2. Posibilitatea raspunderii unui mesaj din notificari.
 3. Meniul Start merge foarte bine.
 4. Posibilitatea folosirii pana a 12 functii (bluetooth, camera, wi-fi etc) in bara de notificari. Unul din slot-urile disponibile pentru functii nu poate fi folosit.
 5. Browser-ele Internet Explorer si Project Spartan functioneaza perfect, fara lag.
 6. Live tiles functioneaza dar nu tot timpul.
 7. …..

 

Minusuri WINDOWS 10 (build 10080):

 1. La casti muzica nu merge data mai tare, volumul maxim e pana la 13 dar, in schimb, pe difuzor merge volumul pana la 30.
 2. Cateodata mai apare ecranul negru dar pentru a scapa de aceasta problema apasati pe butonul Inapoi.
 3. Bara de notificari, odata „trasa” in jos, nu mai poate fi ridicata in sus pentru a continua in meniu.
 4. Clientul de e-mail nu poate fi folosit, cand deschidem aplicatia E-mail ecranul se face negru si nu mai poate fi folosit.
 5. Nu se poate sterge o imagine din aplicatia Fotografii.
 6. Dezinstalarea unei aplicatii nu se poate realiza.

Dupa instalarea acestui build, cativa utilizatori au dat un hard reset si au afirmat ca acest build a inceput sa functioneze mai bine. Momentan doar atatea puncte PRO si Contra am gasit dar daca voi descoperi altele voi reveni cu un update la acest articol.

s-ar putea sa-ti placa