Acasa Telefoane Huawei P8 Max – phablet sau tableta de 6.8 inci?

Huawei P8 Max – phablet sau tableta de 6.8 inci?

by Dragos Schiopu

Cand 5.5 inci nu sunt suficienti, exista si posibilitatea de a achizitiona un telefon mai mare. Desi nu sunt prea multe telefoane cu diagonale mai mari de 5.5-5.7 inci, se gasesc si smartphone-uri de 6 inci. Huawei a mers si mai departe si a introdus un phablet de 6.8 inci. Mi se pare o diagonala incredibil de mare si as numi acest device o tableta. Pana la urma o tableta are 7 inci, deci de ce as numi acest terminal un phablet? Este mai mult o tableta cu functie 4G, ceea ce mi se pare o idee foarte faina. Dar nu pot numi acest dispozitiv smartphone, pentru ca este prea mare.

Huawei P8 Max Gold

Huawei P8 Max este intr-adevar un telefon mare. E cam mult spus telefon, chiar si phablet. Un phablet este un smartphone mai mare de 5 inci. O tableta are 7 inci. In ce categorie ar trebui sa fie acest device? Asta este mai putin important, dar era mai indicat sa detina un ecran de 6.2 inci pentru a fi numit phablet. Oricum, un astfel de dispozitiv este chiar interesant pentru cei ce vor o tableta foarte performanta si compacta.

Display-ul este Full HD 6.8 inci IPS. Acesta este un ecran excelent si ofera o imagine buna. Densitatea pixelilor este de 326 ppi.

Hardware-ul este asemanator cu cel de pe Huawei P8, insa are Hisilicon Kirin 935 si nu 930. Diferenta este destul de mica. Procesorul Kirin 935 este un octa core in care nucleele au o frecventa de 2.2 Ghz fata de 2Ghz de pe Kirin 930. Celelalte patru nuclee functioneaza tot la 1.5 Ghz. Chipset-ul grafic este acelasi Mati T628 MP4. Memoria RAM are 3GB, iar ce interna 64 GB, cu posibilitatea de a mai adauga un card de 64GB. Practic este un Huawei P8 cu un procesor mai puternic.

Camera foto principala are 13MP si poate filma la rezolutie Full HD, iar cea secundara 5MP. Telefonul face niste poze excelente in conditii bune de iluminare.

Bateria are o capacitate ce poate asigura functionarea acestui device o zi si anume 4360 mAh. La un display de 6.8 inci si procesor high end, 4360 mAh nu este o capacitate foarte mare.

s-ar putea sa-ti placa