Acasa Diverse Orasul Ploiesti e al treilea oras din lume la viteza de internet

Orasul Ploiesti e al treilea oras din lume la viteza de internet

by Dragos Schiopu

Poate ca nu ne putem lauda cu aspecte precum numarul de autostrazi pe care Romania le are si nici cu o economie prea buna nu ne mandrim, insa cert este ca avem ceva ce multe alte tari cunoscute din Europa nu au: o viteza buna la internet. Chiar daca deseori ne plangem ca mai pica netul iar cateodata merge putin mai greu ca de obicei, Romania se poate lauda cu una dintre cele mai bune conexiuni la internet din lume. Ba chiar mai mult decat atat, orasul Ploiesti este pe locul trei in lume intr-un top al oraselor cu cel mai rapid internet.

Astfel Romania are doua orase intr-un top 10 al oraselor cu cel mai rapid internet. Pe locul trei este situat orasul Ploiesti, cu o viteza medie de 102.35 MBps, fiind intrecut doar de catre Singapore si Hong Kong. Pe locul al cincilea in acelasi top este situata capitala Moldovei, si anume Iasiul, cu o viteza medie de 101.43 Mbps.

Bucurestiul este al treilea oras din tara cu o viteza medie de 95.18 Mbps iar pe urmatoarele pozitii se afla Timisioara cu 86.55 Mbps, Galati cu 83.24 Mbps, Constanta cu 77.73 Mbps si Cluj-Napoca cu 75.14, toate acestea ocupand o pozitie mult mai buna decat mari orase precum Tokyo sau New York.

La capitolul tari, Romania se situeaza tot pe locul al treilea cu o viteza medie de 77.15 Mbps iar in ceea ce priveste viteza de upload, ne aflam pe locul 10 cu o viteza medie de 36.19 Mbps.

De asemenea un alt lucru de apreciat la internetul este pretul acestuia, singurele tari care au internet mai ieftin decat al nostru fiind Bulgaria si Rusia.

Studiul a fost facut de catre cei de la Ookla Net Index deci ar trebui sa ne mandrim cu internetul nostru, daca cu altceva nu prea mai avem cu ce. Avem asadar un capitol la care excelam si asta fara sa platim prea mult la abonamente sau sa fim nevoiti sa platim diferite taxe.

Romani, haideti sa cinstim un pahar cu orice, apa, vin, bere, suc samd. in cinstea faptului ca putem naviga pe internet fara probleme, putem vedea filme online fara buffering si putem juca jocuri online fara lag. Altii si-ar dori sa poata face toate aceste lucruri.

speed-164063_1280

 

s-ar putea sa-ti placa