Acasa Telefoane HTC One A9 – salvarea pentru HTC?

HTC One A9 – salvarea pentru HTC?

by Dragos Schiopu

HTC One A9 este viitorul model de top ce va fi lansat de HTC. Telefonul ar trebui sa se vanda destul de bine pentru a salva HTC de la faliment.

HTC nu sta foarte bine din punct de vedere financiar si a renuntat deja la un numar mare de angajati. Pentru a rezista pe piata trebuie sa aduca un telefon destul de bun. One A9 ar putea fi un telefon destul de performant, cel putin la hardware impresioneaza, dar la design seamana cu iPhone 6, cel putin pe spate.

Telefonul are un hardware high end, este vorba de Helio X20 de la Mediatek care este un procesor cu zece nuclee. Acesta are o arhitectura foarte interesanta. Are doua nuclee ARM Cortex A72 tactate la maxim 2.5 Ghz, patru nuclee ARM Cortex A53 cu frecventa maxima de 2 Ghz si inca patru nuclee ARM Cortex A53 de 1.4Ghz. Pentru HTC One A9 nu stiu daca nucleele A72 vor fi tactate la frecventa maxima, dar acesta va fi un smartphone foarte bun la capitolul performanta. Memoria RAM are 4GB, iar la cea interna inca nu este cunoscuta capacitatea.

Display-ul va oferi o rezolutie foarte mare si anume 1440 x 2560 pixeli. Este deja un standard pentru flagship-uri aceasta rezolutie, desi consuma cam mult, iar beneficiile nu sunt atat de mari. Mai mult, o rezolutie asa de mare implica o putere mai mare din partea la chipsetul grafic.

Telefonul va avea un pret intre 500 si 600 de dolari. Pretul ar trebui sa fie destul de ok, avand in vedere ca este un flagship. Aceasta ar puta fi o imagine cu HTC One A9.

Will-the-HTC-Aero--One-A9-be-announced-this-year

Din aceasta imagine se poate vedea clar ca telefonul seamana izbitor de mult cu iPhone 6 la design. Cu siguranta fata este diferita, dar spatele se aseamana prea mult. Doogee spunea ca producatorii de telefoane mobile ar trebui sa evite sa copieze Apple la design si sa fie cat mai originali, afisand Doogee F5, un model mid range.

Mie mi se pare un design care sugereaza ca HTC e dispus sa faca orice ca sa nu intre in faliment, dar nu stiu daca va reusi imprumutand un design ce nu le apartine.

 

s-ar putea sa-ti placa