Acasa Tehnologie Google+

Google+

by Dragos Schiopu

Google munceste fara oprire la toate produsele detinute de ei, dupa schimbarea Gmail, Calendar si tema la motorul de cautare Google, a venit si randul pentru o retea de socializare.

Multi spun ca va fi in cativa ani un concurent puternic pentru reteaua Facebook a lui Mark Zuckerberg, dar momentan este doar in teste si lista cu invitatii a fost inchisa.

Google+ este mult mai simplu si mai intuitiv decat Facebook-ul, avand mai putine module din care este alcatuit, mai exact 6: Circles , Hangouts, Insant Upload, Sparks, Streams si Huddle.

Circles : cercul de prieteni. Daca nu vrei sa prezinti toate lucrurile tuturor prietenilor, le poti prezenta celor din cercul de prieteni. Mai pe scurt , iti poti grupa prietenii in mai multe cercuri si sa prezinti fiecarui cerc ceea ce doresti.

Hangout: este o intalnire virtuala privata sau publica, in care fiecare poate vorbii si se vor vedea cu ajutorul webcamului. Cel ce vorbeste, sau vorbeste mai tare este pus centrat in timp ce ceilalti sunt sub el.

Instant Upload: faci o poza sau un video si automat este urcat pe Google+, aceasta facilitate este prezenta si in Facebook, dar mai mult ca sigur va fi mult mai bine optimizata , cel putin pe terminalele Android.

Sparks: este un fel de motor de cautare, in care poti partaja informatii si placeri cu prietenii tai, si poti acorda note prin sistemul +1, similar cu Like-ul din Facebook.

Streams : este fluxul de informatii care este partajat de prieteni, News Feed-ul de la Facebook.

Huddle: este un chat, in care poti sa vorbesti cu anumite persoane. Spre exemplu daca vreti sa va decideti unde vreti sa mergeti la restaurant, va veti baga prietenii cu care iesiti in acest chat si veti discuta.

Pentru o demonstratie : http://www.google.com/+/demo/

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Petre Danutz 04-07-2011 - 12:32

mi se pare mie sau cand spui google nu te mai gandesti la motorul de cautare google??? …… google a devenit din ce in ce mai mare……. poate cine stie……. o sa faca si procesoare si placi video:))))))…… ar fi bn pt noi……….

Comentariile sunt inchise.