Acasa Diverse Google Translate primeste noi functii

Google Translate primeste noi functii

by Dragos Schiopu

Google Translate este cel mai popular traducator online si este oferit de gigantul Google. Translatorul universal va primi doua noi functii foarte interesante.

google-translate-wordlens

Google Translate este un traducator universal, insa cei de la Google au inceput sa faca schimbari la toate serviciile sale. Nici acest traducator nu a fost uitat, astfel el va deveni mult mai util. O functie interesanta este si cea care se regaseste in aplicatia Word Lens, cumparata de Google in primavara acestui an. Astfel noul Google translate poate traduce instantaneu mesajul afisat pe o fotografie sau un text dintr-o carte.

Realitatea augumentata este deja o functie bine cunoscuta pe smartphone-urile noastre. Word Lens a demonstrat ca un smartphone poate fi mult mai bun daca se foloseste de tot ceea ce are pe el, camera foto si senzorii sai. Astfel, Word Lens poate traduce imediat textul afisat cu ajutorul camerei foto. Am vorbit putin despre Word Lens pentru ca am spus mai sus ca a fost achizitionata de Google, iar implementarea acestui program in Google Translate este foarte utila.

O alta functie pentru Google Translate este cea de recunoastere automata a limbii vorbite fara a mai selecta noi nimic. Practic Google Translate va putea detecta automot limba vorbita de noi. Aceasta functie mi se pare din nou foarte utila.

Limbile care vor suporta aceasta actualizare sunt engleza (evident) la care se mai adauga portugheza, spaniola, franceza, italiana, alaturi de germana si rusa. Pacat ca nu este si limba romana, dar Google nu se va opri doar la aceste limbi. Pentru moment este mai mult decat ok acest pachet.

google-translate-wordlens-2

 

s-ar putea sa-ti placa