Acasa Jocuri Cine sunt cei mai bogati gameri din lume

Cine sunt cei mai bogati gameri din lume

by Dragos Schiopu

Cei mai norocosi oameni sunt aceia care reusesc sa faca ceea ce le place si sa castige bani din propriile pasiuni. Jocurile video nu mai sunt de mult timp doar un simplu mod de a te distra sau de a pierde timpul ba chiar acestea au reusit sa devina pentru unii principala sursa de a castiga bani.

Foarte multi tineri, si nu numai, au reusit sa treaca peste asa zisul stagiu numit distractie si astfel au ajuns sa castige mai multi bani decat castiga unii medici, avocati, profesori samd. Acestia participa la tot felul de turnee si astfel ajunga sa castige sume mari de bani distrandu-se si facand ceea ce le place: jucand jocuri video.

Cel mai bine platit gamer din lume este Lee ”Jaedong”. Acesta este un tanar coreean de 24 de ani care a castigat doar din jocuri video aproximativ 509.000 de dolari. Un alt norocos care castiga bani din gaming este tot un tanar coreean, acesta fiind insa mai tanar avand doar 22 de ani. Numele sau este Jang ”MC” Min Chul iar suma de bani castigati din jocuri video este de aproximativ 450.000 de dolari.

Pe locul trei se afla Danil ”Dendi” Ishutin care are 24 de ani, este din Ucraina si a castigat 440.000 de dolari jucandu-se. Totusi statisticile spun ca acesta ar fi castigat peste un milion de dolari, bani care vin din sponsorizari si publicitate.

Aceasta metoda de a face bani a fost abordata si de catre gamerii romani. De exemplu cel mai bine platit gamer roman este Silviu ”NightenD” Lazar, un tanar care face parte dintr-o echipa de gameri din Marea Britanie care ofera salarii destul de mari jucatorilor. Silviu spune ca au fost turnee in care a castigat sume de pana la 5.000 de dolari. Un alt gamer roman care castiga bani din jocuri video este Ovidiu Patrascu, un tanar de 25 de ani cunoscut pentru faptul ca este cel mai bun jucator de FIFA din Romania. Acesta aproximeaza faptul ca anual castiga 10.000 de dolari doar din jocuri video. De asemenea trebuie sa spunem ca Romania este o tara in ascensiune la capitolul bani din gaming, fapt care explica si faptul ca turnee cunoscute Dreamhack viziteaza din ce in ce mai des tara noastra.

Vedem astfel ca tehnologia ofera cat mai multe oportunitati de a face bani astfel incat tinerii de azi nu se mai intereseaza de joburile cautate altadata ci se reorienteaza catre metode de a face bani mult mai placute si mai distractive.

s-ar putea sa-ti placa