Acasa Telefoane Google Project Ara. Viitorul telefoanelor mobile

Google Project Ara. Viitorul telefoanelor mobile

by Dragos Schiopu

Ati auzit de Google Project Ara? Pe Digipedia au mai aparut articole despre acest proiect pe care Google il dezvolta de foarte mult timp. Un astfel de proiect ar revolutiona piata telefoanelor, dar nu despre asta este vorba. Am sa explic mai jos de ce acest proiect este atat de esential. Pe langa importanta lui, proiectul necesita o lunga perioada pentru a se concretiza. Este vorba despre un telefon modular, un telefon pe care il creem cum vrem noi sau mai bine zis avem parte de un proiect care ne va lasa pe noi sa ne facem propriul smartphone.

project-ara-theverge-16_1020.0_cinema_1200.0

Multi dintre voi stiti deja de Project Ara. Dar si mai multi dintre voi nu stiu inca ce este acest proiect pe care eu il consider foarte important. De ce este atat de important un telefon modular? In fond, telefoanele sunt destul de bune si asa. Pe langa asta, sunt mii de telefoane pe piata, deci avem de unde alege.

Acest proiect va dubla numarul de telefoane vandute. De ce spun asta? Google Project Ara este decat un pas pana cand vor aparea pe piata zeci de astfel de modele. Fiecare utilizator va dori sa schimbe cate ceva la telefonul lui, o camera mai buna, un procesor mai rapid, o baterie mai mare. Posibilitatile pe care le ofera Ara sunt nelimitate. Nu va trece mult timp pana cand marii producatori vor incepe sa lanseze si ei componente pentru acest device, urmand sa lanseze propriile dispozitive modulare.

Piata este saturata pentru terminalele mobile. Am spus saturata, nu suprasaturata. Cand ceva nu se mai vinde, trebuie sa apara un terminal nou, care sa genereze noi vanzari. Mai bine spus, trebuie sa apara o noua idee de gadget. Despre asta este vorba cand spunem Project Ara. Poate nu va genera vanzari record inca de la inceput, dar cu timpul aceste modele de telefoane vor deveni noul trend.

Pentru moment, aspectul nu este unul foarte placut, dar acest proiect nu se va opri aici. De asemenea, nu va trece mult timp pana ce chinezii isi vor creea si ei un astfel de model. La inceput vor incepe sa produca piese, dar se vor multumi ei doar cu atat?

ara gif modified

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.