Acasa Tehnologie Google preia controlul companiei de drone Titan Aerospace

Google preia controlul companiei de drone Titan Aerospace

by Dragos Schiopu

Conform „the Wall Street Journal report”, Google a cumparat compania de drone Titan Aerospace. 

Titan Aerospace este situata in New – Mexico si are ca principal obiectiv de activitate crearea de drone cu panouri solare.

Pana acum nu s-a scos niciun cuvant in legatura cu pretul pe care gigantul Google l-a platit. Facebook intentiona sa achizitioneze compania la inceputul acestui an pe o suma raportata la 60 de milioane de dolari.  Probabil Google a platit mai mult pentru achizitionarea Titan Aerospace, doar pentru a tine compania lui Zuckerberg cat mai departe de acest proiect.

Principalele obiective de activitate pe care le va avea Google cu Titan Aerospace:

  • Dronele ar putea fi capabile sa colecteze fotografii de pe intreaga planeta, ajutand astfel la dezvoltarea Google Eath si Google Maps.
  • Acestea vor contribui de asemenea si la proiectul Loon Google, care trimite baloane in atmosfera cu scopul de a furniza servicii de internet wireless in zonele limitrofe.
  • Google intentioneaza sa asocieze proiectul cu „Makani” care are ca principal scop distribuirea celei mai mari energii eoliene din lume. Proiectul are la baza trimiterea in atmosfera a unor turbine de captare a energiei eoliene si emiterea acesteia inapoi pe pamant cu ajutorul unui cablu lung.

Compania Google confirma faptul ca proiectul este inca in dezvoltare, dar promite ca pe viitor „satelitii atmosferici” vor distribui suficienta banda de internet pentru milioane de oameni.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Mihai Ioan 15-04-2014 - 14:05

Makani este o penibilitate prin care se pot sa atraga atentia fraierilor. Cam atat 🙂 In cel mai bun caz, mai spala niste bani :))

Arbunea Ionut 15-04-2014 - 19:02

Daca e rost de bani cei de la Google vor veni primii.

Comentariile sunt inchise.