Acasa Jocuri Google face schimbari pentru aplicatiile „in-app”

Google face schimbari pentru aplicatiile „in-app”

by Dragos Schiopu

Google se pregateste sa faca niste schimbari in ceea ce priveste aplicatiile care apar ca free (gratuite), dar care ofera posibilitatea de achizitionari din aplicatie, nu din Google Play. Confuzia dintre aplicatiile gratuite si cele in-app va disparea din septembrie cand Google va face modificari in acest sens.

google-play_2161145b

Google Play este cel mai mare magazin virtual de aplicatii digitale, insa poate genera costuri suplimentare prin aplicatiile „gratuite”. De fapt, ele sunt cu adevarat gratuite, dar ofera posibilitatea de a cumpara cu bani reali iteme sau de a avansa mai rapid in nivel. Nimeni nu te obliga sa platesti in plus, insa anumiti parinti s-au plans de facturi mari generate de copii lor.

Din septembrie, aplicatiile in-app nu vor mai aparea in categoria gratuite, ele avand propria lor categorie. Masura va fi luata de Google dupa ce parlamentul european a remarcat aceasta problema. Dupa mine, problema este cat se poate de banala, insa o masura ca aceasta nu strica, ci va prezenta un Google Play mai organizat.

Noile reguli par a fi concepute special pentru Europa, dar este posibil ca Google sa aplice aceasta regula la nivel global. Aplicatiile de tip in-app genereaza un venit mai mare catre dezvoltatori, insa aceste aplicatii se pot considera gratuite, deoarece nu este necesar sa platim pentru a le instala, ci doar pentru anumite bonusuri.

s-ar putea sa-ti placa