Google doreste sa se extinda tot mai mult acoperind foarte multe nise, iar acest lucru chiar se vede. Ieri au facut un parteneriat cu cei de la Samsung, acum vorbind despre o noua achizitie care va aduce cu siguranta un plus bine meritat.
Acestia au cumparat o companie specializata in inteligenta artificala platind pentru ea aproximativ 400 milioane de dolari. Cu aceasta achizitie, Google este compania care a realizat cea mai mare preluare facuta de catre o companie de origine americana in Europa.
DeepMind, compania cumparata de catre cei de la Google are sediul in Londra, pana in acest moment ea a fost administrata de catre Peter Thiel (cofondator PayPal) si Li Ka-shing (Hutchison Whampoa). DeepMind s-a orientat catre realizarea de aplicatii comerciale, e-commerce dar si pentru jocuri, cu siguranta ca vor face mult mai multe dupa schimbarea conducerii. Acest lucru reprezinta un foarte mare pas inainte pentru Google, mai ales ca si Facebook a starnit interes pentru compania londoneza.
Aceasta achizitie vine la mai putin de un an de cand gigantul web a anuntat deschiderea unui nou laborator care utilizeaza un calculator cuantic. Cu acest laborator Google s-a axat in special pe progresele in materie de inteligenta artificiala, acolo oamenii de stiinta ai companiei au creat o retea neunorala prin conectarea a 16.000 de procesoare si apoi au distribuit-o pe internet. Acestia au declarat ca performanta retelei a depasit cu mult asteptarile avand o rata dubla de precizie.
Totodata, Google a platit luna aceasta 3.2 miliarde de dolari in numerar pentru a achizitiona Nest, un producator de alarme de fum inteligente si termostate, acesta fiind un nou semn ca Google se apropie tot mai mult de a realiza casele inteligente. De asemenea, tot ei au achizitionat in luna ianuarie o firma de securitate numit Impermium, acesta din urma pentru a spori experienta sa in combaterea spam-ului si abuzului.
Majoritatea dintre noi asteptam sa vedem cum arata viitorul proiectat de Google, stim totusi un singur lucru, va fi unul foarte luminos.