Acasa Diverse Gata cu anonimatul pe cartelele PrePay

Gata cu anonimatul pe cartelele PrePay

by Dragos Schiopu

Incepand cu 1 ianuarie 2015 toti cei care folosesc o cartela prepay sau vor sa cumpere una va trebui sa prezinte un act de identitate, precum buletinul. Cei care au deja o cartela prepay va trebui sa prezinte un document de identitate in maxim 6 luni, altfel operatorul va bloca acel SIM.

sim-card-swap

Dupa cum spuneam mai sus toti utilizatorii vor fi obligati sa ofere un act de identitate incepand cu 1 ianuarie 2015 daca mai doresc sa utilizeze cartelele prepay. Regula se va aplica si la firme care vor trebui sa ofere detalii despre infiintarea societatii. Ideea de a prezenta un act de identitate pentru o cartela prepay nu este rea. Aceasta regula poate opri apelurile false la 112.

Desi nu toti sunt incantati de aceasta veste, aceasta lege ar trebui sa ne scape de apelurile enervante si ar ajuta serviciul de urgenta. Problema apare cand ne conectam la internet printr-un Wifi gratuit. Aceste cartele sunt vulnerabile si pot oferi detalii pentru hackeri. Totusi, acestea sunt cazuri exceptionale iar aceasta lege nu face altceva decat sa ajute utilizatorii.

s-ar putea sa-ti placa