Acasa Diverse Fundatia Vodafone Romania, partener de incredere in scop caritabil

Fundatia Vodafone Romania, partener de incredere in scop caritabil

by Dragos Schiopu

In data de 25 mai 2016, la conferinta sustinuta la Bucuresti, s-au anuntat cifrele privitoare la banii care s-au investit in proiecte si fac referire la cele 23 de milioane de euro care au finantat proiecte pentru beneficiarii serviciilor companiei, in cei 18 ani de la infiintarea Fundatiei Vodafone Romania, caci despre compania Vodafone este vorba. Informatiile au fost oferite de reprezentantii fundatiei, la conferinta Connecting for Good, ce a fost sustinuta ieri la Bucuresti.

Prin programul Connecting for Good, s-au oferit primele solutii din Romania in ceea ce priveste telemedicina si s-au finantat proiecte pentru mai bine de 30.000 de beneficiari. Fundatia a reusit, in timp, sa renoveze opt centre de transfuzie folosite de o treime din populatia tarii, iar tot cu ajutorul fundatiei, s-a construit o moderna sectie de terapie intensiva pentru nou-nascuti in cadrul Spitalului Marie Curie, din capitala.

In anii de activitate ai acestei fundatii, s-au pus in practica proiecte mari care au tintit domenii ca sanatatea, educatia, serviciile de voluntariat si cele sociale. Programul despre care am facut cateva mentiuni mai sus, Connecting for Good, aduce in prim plan toate cele patru tinte si finanteaza proiecte in acest sens, dorind sa imbunatateasca vizibil viata oamenilor. Dupa cum am spus deja, s-a reusit prezentarea de solutii in telemedicina, ajutand SMURD-ul, copiii dependenti de insulina si alti pacienti ca cei care sufera de boli cardiovasculare  din mediul rural si pacienti ca noii-nascuti. Aceste informatii ne-au fost furnizate de insasi doamna Angela Galeta, Director al Fundatiei Vodafone Romania.

Connecting for Good, lansat in anul 2012, a reusit sa finanteze pana in prezent, peste 38 de proiecte care au avut ca beneficiari peste 30.000 de persoane. Criteriile pe baza carora s-au facut selectiile proiectelor au fost cele privitoare la aplicatiile efectuate de ONG-uri, anual, care au dorit ajutorul fundatiei, proiecte in urma carora au beneficiat oamenii defavorizati economic, fizic si social.C4G_panel 1_02

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala, ce are caracter caritabil, este distincta si independenta de companie si de operatiunile comerciale ale Vodafone Romania. Prin intermediul ei, s-au investit bani cu folos si au fost ajutati peste 1 milion de beneficiari de cand s-a infiintat aceasta.

s-ar putea sa-ti placa