Acasa Diverse Fotbalul jucat cu o minge in flacari

Fotbalul jucat cu o minge in flacari

by Dragos Schiopu

Peste cateva zile va incepe cel mai important turneu de fotbal jucat la nivel de echipe nationale, mai exact Cupa Mondiala. Chiar daca fotbalul clasic (jucat pe teren de iarba si cu o minge normala) este cel mai apreciat, exista si alte competitii de fotbal, doar ca putin mai diferite.

r-fotbal-cu-minge-de-foc-la-propriSpre exemplu, un grup de jucatori de fotbal din Indonezia a decis sa duca fotbalul la un nivel cu adevarat barbatesc, mai exact, au inlocuit mingea traditionala, cu o nuca de cocos in flacari.

Cu siguranta la Cupa Mondiala din acest an, nu vom avea ocazia sa il vedem pe Messi, Ronaldo sau Neymar jucandu-se cu o minge in flacari, dar putem totusi sa ii privim pe indonezieni, jocul lor fiind la fel de spectaculos.

Aceasta noua forma a fotbalului a luat de ceva timp amploare in Indonezia, oamenii folosind o nuca de cocos in flacari pe post de minge, iar jucatorii nu au voie sa joace incaltati, singura modalitate fiind ca toti sa fie descaltati, acest lucru facand din fotbal o provocare cu adevarat pentru orice pasionat de senzatii extreme. Jocul are o legatura cu Pencak Silat, o forma destul de intalnita de arte martiale indoneziene, fiind jucata de obicei de catre elevii din scolile islamice.

Nucile de cocos folosite pe post de minge sunt inmuiate in kerosen timp de doua zile, acestea fiind pregatite pentru a rezista un meci intreg, mai exact 60 de minute. Jocurile de fotbal cu aceste mingi de foc sunt menite sa testeze rezistenta psihologica a jucatorilor ca si putere spirituala.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-K4e9d9n1Cc]
Mai sus puteti urmari cateva imagini din timpul unei partide care se joaca cu ajutorul unei mingi in flacari, dupa cum bine se observa, jucatorii nu prea sunt afectati ca ating o minge in flacari, ba mai mult, pentru unii dintre ei pare un lucru natural.

s-ar putea sa-ti placa