Acasa Diverse Fisierele Microsoft Office devin editabile in contul Dropbox

Fisierele Microsoft Office devin editabile in contul Dropbox

by Dragos Schiopu

Un acord recent intre Microsoft si Dropbox va permite utilizatorii mobili sa editezi documente stocate in clound prin intermediul uneia dintre aplicatiile mobile Microsoft.

microsoft office dropbox
Conform unei postari de pe blogul companiei, aplicatia mobila va permite, pe langa editare fisiere, si accesarea directa a fisierelor din cloud.

Inainte de acest parteneriat, utilizatorii aplicatiilor mobile Microsoft puteau stoca si accesa fisiere online doar prin intermediul OneDrive, propriul serviciu de stocare cloud-based al Microsoft. Acum, integrarea deschide procesul pentru utilizatorii Dropbox care nu au conturi OneDrive. De acest lucru nu beneficiza doar utilizatorii, ci si Microsoft, prin extinderea numarului de potentiali utilizatori.

Tot inainte de acest acord, utilizatorii aplicatiilor mobile Office nu puteau sa editeze documente fara un abonament Office 365, care incepe de la pretul de 6,99 dolari lunar. Noile modificari vor intra in vigoare din 2 decembrie 2014.

Pentru cei care folosesc ambele solutii atat in cadrul Microsoft Office pe dispozitivele iOS si Android, iata cum functioneaza:
– in primul rand, asigurati-va ca rulati pe cea mai recenta versiune a Dropbox pe dispozitivul Dvs. mobil, precum si cele mai recente versiuni mobile ale Word, Excel, PowerPoint pentru iOS sau Microsoft Office Mobile pentru Android;
– lansati aplicatia pe dispozitivul Dvs. mobil si deschideti apoi orice fisier Word, Excel sau PowerPoint;
– prima data cand deschideti un fisier Office, va indica o noua pictograma Edit care va permite sa deschideti fisierul in aplicatia Office nativa. Atingeti acea pictograma;
– Apoi va intreaba daca doriti sa deschideti fisierul in aplicatia sa nativa. Apasati pe numele aplicatiei Office;
– vi se solicita apoi permisiunea pentru aplicatia corespunzatoare, pentru a accesa fisierele in folder-ele din cloud. Apasati pe link-ul Allow. Fisierul se deschide apoi in aplicatia sa Office nativa;
– puteti apoi vizualiza si edita fisierul. Dupa ce ati terminat de editat fisierul, apasati butonul Back pentru a pasari aplicatia si pentru a reveni la Dropbox. Versiunea ar trebui sa contina modificarile pe care le-ati efectuat.

Caracteristica de integrare functioneaza doar pentru conturile personale, iar pentru a edita fisiere Office folosind un cont for Business, veti avea nevoie de unul dintre urmatoarele conturi Office 365: Business, Business Premium, ProPlus, E3 sau E4.

Sursa: www.cnet.com

s-ar putea sa-ti placa