Acasa Tehnologie Firefox cu interfață Metro pentru Windows 8

Firefox cu interfață Metro pentru Windows 8

by Dragos Schiopu

Mozilla pregătește intens o versiune a celebrului său browser pentru noul sistem de operare Microsoft, Windows 8, ce vine cu interfața Metro. Noul Firefox este optimizat pentru interfața Metro și folosește noile opțiuni puse la dispoziție de Windows 8.

Brian Bondy scrie pe blogul personal că echipa de la Mozilla are acum un browser funcțional pe noua interfață Metro, browser ce se bazează pe codul Fennec XUL din Firefox pentru Android, o versiune optimizată, creată special pentru dispozitivele mobile.

Avem și 2 screenshot-uri ale noului Firefox la momentul actual al dezvoltării:

Firefox Metro cu sidebar

Firefox Metro cu sidebar

Firefox Metro fără sidebar

Firefox Metro fără sidebar

Noul Firefox se integrează cu funcționalitățile Windows 8, un exemplu fiind posibilitatea de a face „snap” – plasarea unei alte aplicații în stanga sau dreapta Firefox. De asemenea, dialogul clasic de selectare a unui fișier a fost înlocuit cu dialogul Metro de deschidere a unui fișier. Dialogul Metro permite selectarea multiplă a fișierelor, dar și selectarea fișierelor partajate de alte aplicații.

Firefox Metro - dialog selectare fișier

Firefox Metro - dialog selectare fișier

Firefox Metro are implementat și search contract-ul, iar căutarea se poate face acum din orice ecran din Windows 8.

Firefox Metro - căutare

Firefox Metro - căutare

Nu putea să lipsească implementarea opțiunii de share, opțiune nelipsită din noul Windows 8. Se poate utiliza Share Charm-ul din orice pagină din Firefox pentru a partaja pagina respectivă cu diverse alte aplicații: Mail, Twitter, Facebook etc.

Firefox Metro - share

Firefox Metro - share

Dacă Firefox joacă această carte cum trebuie, Firefox pentru Windows 8 poate fi un adevărat succes și poate ajuta la mărirea cotei de piață a Firefox.

Sursa: http://www.brianbondy.com/blog/id/135/

s-ar putea sa-ti placa