Acasa Diverse Facebook va deveni si sursa de stiri

Facebook va deveni si sursa de stiri

by Dragos Schiopu

Se pare ca gigantii internetului vor sa lase in umbra site-urile mici de nisa astfel incat in ultimul timp s-au extins tot mai mult. Vedem cum Google devine din ce in ce mai pretentios si isi posteaza serviciile sale in top, scazandu-ne astfel noua sansa de a primi mai multi cititori, iar acum se pare ca cei de la Facebook doresc sa ia painea de la gura site-urilor de stiri.

Dupa ce a fost realizat un studiu in acest sens, s-a ajuns la concluzia ca majoritatea traficului pe care site-urile de stiri il au provine de pe retelele sociale, principala sursa de trafic fiind Facebook. Astfel majoritatea persoanelor afla cele mai noi stiri de pe retelele sociale.

Cei de la Facebook doresc sa introduca asa zisa functie Instant Articles. Mai exact, acestia isi doresc sa convinga detinatorii de site-uri de stiri sa isi publice articolele direct pe reteaua lor. Monetizarea se va face printr-un nou sistem care vizeaza vanzarea de reclame pe Facebook. Astfel daca cei de la Facebook vor convinge publicatiile online sa se mute pe reteaua de socializare utilizatorii vor petrece si mai mult timp pe reteaua lui Zuckenberg.

Totusi eu unul sunt de parere ca nu vor exista prea multi doritori deoarece exista un risc destul de mare sa joci dupa regulile marii retele de socializare.

140630-facebook-emotions-1749_4f881e85b96bea3a796ae8d7e0ab44c4

 

s-ar putea sa-ti placa