Acasa Tehnologie Facebook si Skype lanseaza serviciul de video chat

Facebook si Skype lanseaza serviciul de video chat

by Dragos Schiopu

Se pare ca zvonurile de pana acum s-au dovedit a fi adevarate. Facebook,  numarand 750 de milioane de utilizatori, se aliaza cu Skype si lanseaza video chat-ul pe cea mai mare retea de socializare.

Mark Zuckerberg, fondatorul si CEO-ul Facebook, a facut acest anunt in cadrul unui eveniment de presa ce s-a tinut Palo Alto, sediul central al companiei.

The Telegraph scrie despre noul buton “Call” ce a fost introdus pe site. Acest buton activeaza noul serviciu din momentul in care user-ul il acceseaza si ofera aceeasi experienta a apelurilor video de pe Skype.

CEO-ul Skype, Tony Bates, afirma ca cele doua companii au lucrat la acest feature timp de 6 luni.

Pentru moment, Facebook este in dezavantaj din cauza posibilitatii unui apel video doar intre doua persoane, avand in vedere faptul ca Google+ permite video call intre 10 persoane.

In cadrul aceluiasi eveniment de la Palo Alto, Zuckerberg a anuntat ca pragul de 750 de milioane de utilizatori ai site-ului de socializare a fost depasit, asta insemnand ca unul din noua oameni detine un cont activ pe Facebook.

In ciuda acestor cifre, fondatorul site-ului considera ca numarul utiliatorilor nu mai este cea mai importanta statistica. Pentru reteaua de socializare cantitatea de informatie pe care utilizatorii o partajeaza zilnic este mult mai relevanta, aceasta cantitate dublandu-se in ultimul an.

Mai mult de jumatate din utilizatorii site-ului si-au creat “grupuri”  de prieteni. Dupa cum a anuntat Zuckerberg, a fost introdus in feature care permite user-ilor sa vorbeasca cu mai multe persoane in acelasi timp prin instant messenger-ul existent.

In plus, compania a schimbat design-ul chat-ului, Acum sidebar-ul este mai mare si poti vedea mai usor prietenii care sunt online.

Video chat-ul este disponibil din luna iulie pentru toti cei 750 de milioane de utilizatori, insa nu este inca disponibil si pentru platformele mobile.

 

s-ar putea sa-ti placa