Acasa Diverse Esti pasionat de electronica?

Esti pasionat de electronica?

by Dragos Schiopu

De cate ori nu ai avut nevoie de schema unui circuit si nu ai reusit sa dai de ea de nici o culoare? Daca esti pasionat de electronica atunci in mod clar te-ai lovit de aceasta problema de foarte multe ori pana acum. Cativa baieti de la Electro Schematics s-au gandit ca ar fi bine sa ajute atunci cand cineva au nevoie de o schema si au creat un site, plin de tot feluld proiecte electonice necesare atat celor aflati la inceput de drum cat si celor care obisnuiesc sa construiasca chestiuni mai complexe.

Pe siteul www.electroschematics.com veti putea gasii mai bine de 1500 de proiecte destinate celor care au aceasta pasiune minunata, electronica. Acestea sunt impartite pe categorii si acopera arii diverse incepand de la lucruri limple care tin de iluminat sau radios si ducandu-se in zone mai complexe in care se vorbeste de sisteme de avetrizare si alarma sau proiecte robotizate cu ajutorul Arduino.

Si pentru ca tot v-am vorbit despre acest site, ei bine aflati ca in cadrul proiectului lucreaza si un roman alaturi de alti 6 colaboratori care au lasat granitele si distantele care ii despart deoparte si si-au unit fortele intr-un proiect comun.

Eu as sta toata ziua sa imi construiesc tot felul de jucarii electronice daca m-as pricepe cat de cat la electronica. Primul proiect pe care l-as face ar fi posibilitatea de a controla intrerupatorul de la bec vocal sau cu ajutorul telefonului mobil. De nenumarate ori m-am asezat in fotoliu pregattit de film si mi-am dat seama ca am uitat sa inchid lumina.

Iar asta ar fi doar inceputul construirii unei case inteligente in care sa imi trimita date despre temperatura din casa, despre luminile care sunt aprinse, despre controlul energiei consumate in casa si posibilitatea optimizarii acestui consum.

Pentru toate acestea exista si solutii comerciale bineintels, m-am interesat la un moment dat de ele, dar din pacate sunt foarte scumpe si pretul lor nu mai justifica pasiunea pentru o casa inteligenta.

La final nu ramane decat sa te intreb: Tu esti pasionat de electronica?

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

ady 11-07-2014 - 12:09

cred ca ar fi util samentionam unele site uri de electronica din Romania , exista si la noi comunitati de electronisti, imi amintesc de celebra revista TEHNIUM , F VECHE , nu stiu insa daca mai exista astazi!. f bun articolul.

Dan-Florian Alexandrescu 01-09-2014 - 18:50

As recomanda eletrokits ro. Puteti gasi diverse materiale despre electronica si nu numai. Mai sunt si solutii de economice si ecologice cu privire la consumul de energie.

Comentariile sunt inchise.