Acasa Tehnologie Este posibila o noua tehnologie de transmitere a datelor?

Este posibila o noua tehnologie de transmitere a datelor?

by Dragos Schiopu

Cum in ultimele zile am avut ceva probleme cu Wifi am inceput sa caut cat mai multe informatii despre cum as putea sa trimit ceva date importante fara sa ma folosesc de Wifi, chiar daca, in prezent, este cea mai raspandita tehnologie de transmitere a datelor. Raspunsurile nu au incetat sa vina, dar cel mai interesant raspuns pe care l-am gasit a fost un articol in Ziarul Financiar pe acest subiect. Asa am aflat despre existenta tehnologiei LiFi.

Ce reprezinta tehnologia LiFi?

LiFi este cea mai noua tehnologie a internetului, ce permite transmiterea datelor cu o viteza foarte mare folosindu-se de lumina si nu de undele radio asa cum se foloseste in prezent tehnologia Wifi. Se presupune ca aceasta noua tehnologie, LiFi, poate transmite informatii cu o viteza de 1 GB pe secunda.

Ceea ce este drept, in prezent aceasta tehnologie este testata in Estonia, de catre compania Velminni. Ei sunt cei care au mutat aceasta noua tehnologie din laborator in birourile si centrele sale industriale. De fapt ei sunt cei care au dezvoltat aceasta tehnologie si tot ei spun ca pana acum tehnologia LiFi are rezultate incredibile. Se pare, totusi, ca aceasta noua tehnologie a fost descoperita inca de acum patru ani de catre profesorul Harold Haas, de la University of Edinburgh.

Cand va aparea pe piata tehnologia LiFi?

Se speculeaza faptul ca datorita succesului pe care l-a avut proiectul pilot, aceasta noua tehnologie sa poata fi folosita de catre populatie in urmatorii trei, patru ani. Insa se pare ca pentru a putea folosi aceasta noua tehnologie pentru inceput se vor folosi de aceleasi dispozitive si retele, pe care le foloseste in prezent Wifi. Nu este exclusa nici urmatoarea etapa prin care LiFi se va putea folosi de propriile dispozitive. Dar pentru un moment toata aceasta noua tehnologie, LiFi, este supusa testelor.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.