Acasa Diverse Impactul Tehnologiilor Emergente Asupra Industriei Financiare

Impactul Tehnologiilor Emergente Asupra Industriei Financiare

by Dragos Schiopu

Lumea în ansamblu este într-o continuă și accelerată schimbare, iar industria financiară nu face excepție. De fapt, aseasta este una dintre nișele cele mai afectate de schimbare și susceptibile al modificări rapide. Tehnologiile emergente privind serviciile de transfer de bani produc efecte importante și modela viitorul serviciilor financiare. Ele oferă un cadru sigur și eficient celor care vor să trimită bani peste hotare, fără să plătească diverse comisioane.

Servicii precum TransferGo au schimbat modul în care ne gândim la serviciile de transfer de bani. Mulți dintre cei care se întrebau cum trimit bani lucrătorii migranți au găsit un răspuns satisfăcător la întrebare. Acest lucru îi face mai atenți la noile tehnologii și mai dispuși să le îmbrățișeze. Chiar dacă nu orice formă de tehnologie nouă va avea un impact semnificativ asupra serviciilor de transfer de bani, unele vor revoluționa industria în ansamblu.

Una dintre cele mai importante domenii de inovație o reprezintă transferul de bani prin dispozitive mobile. Smartphone-urile și tabletele au devenit mult mai populare printre cei care recurg la transfer internațional de bani. Conveniabile și rapide, aceste dispozitive reduc și mai mult timpul de așteptare, fără ca utilizatorul să plătească nimic în schimb. Practic nu există nici un dezavantaj în a face tranziția la la noile tehnologii,ceea ce explică successul lor recent.

Inovatia Numita „Phone Bumping”

Acesta este unconcept relativ nou pentru cei care trimit bani peste hotare, însă unul care are mare potențial să crească în continuare. Bumpingul a devenit un nou mod pentru utilizatorii de telefoane mobile pentru a face schimb de informații de contact, sau chiar transfer de fișiere. Sistemul funcționează impecabil și oricine poate recurge la această tehnologie inovatoare dacă dispunde de un dispozitiv nou.

Pur și simplu țineți un telefon la altul, și va fi inițiat un schimb de date fără fir. Pe lângă utilitatea evidentă a trimiterii de fișiere între deținătorii de dispozitive mobile, această tehnologie poate fi folosită și în alt mod. TransferGo a îmbrățișat deja acest tip de transfer peer-to-peer și l-a adaptat pentru nevoile celor care fac un transfer de bani din uk în România. Tehnologia poate fi folosită și la un nivel interpersonal, între prieteni, atunci când vor să își împrumute bani și nu au cash. Această idee are nevoie de susținerea diferiților producători detelefoane pentru a sprijini protocolul, dar efortul este minim.

Tehnologiile „Kerv Ring” si Blockchain

În traducere mot-a-mot, Kerv Ring este practic inelul Kerv, însă denumirea în engleză este cea preferata și este ușor de ținut minte. El încurajează plătile portabile, pentru achiziții mici, la magazin și în situații similare. Așa cum sugerează și numele, utilizatorii poarte un inel care are capacitatea de trimite informații de la un om la altul cu mare viteză. Similar cu bumping telefon, inelul Kerv ar putea deveni un nou instrument de plată peer-to-peer pentru transferurile de bani.

Ar fi utilizabil numai la nivel local, deoarece necesită un număr destul de mare de utilizatori pentru a fi eficient la scară globală. Această tehnologie are de asemenea potențialul de a face pe oameni să-și reconsidere modul în care fac transferurile de bani într-un mod peer-to-peer.

Blockchain este un tip de tehnologie non-fizică iar informația este trimisă digital între utilizatori. Sistemul bancar este amenințat de evoluția acestei tehnologii mai mult decât de alte soluții de trimitere de bani. Tehnologiile digitale vor zgudui această parte a serviciului de transfer de bani în următorii ani, sau o vor forța să se reformeze din temelii. Rezultatele imediate sunt mai multă transparentă, costuri generale mai mici, automatizare aproape completă, și plăti în timp real.

kerv-ring-technology

Utilizatori din întreagă lume vor putea interacționa direct fără să necesite intermedierea oferită de bănci. Acest concept îi atrage pe utilizatorii din întreagă lume, indiferent de acces existent la ecosistemul financiar. În ciudă numeroaselor avantaje, există și mulți care se opun vehement tehnologiei blockchain, în special cei rezistenți la schimbare. Faptul că informațiile sunt vizibile numai pentru acele părti implicate în transfer face tranzacțiile private. Serviciile de remitente care vor imbrătisa această tehnologie vor trebui să găsească un echilibru între transparentă și secretul a vieții private.

s-ar putea sa-ti placa