Acasa Jocuri Emulatoare sau cum sa intri intr-o lume necunoscuta

Emulatoare sau cum sa intri intr-o lume necunoscuta

by Dragos Schiopu

De multe ori ni se intampla sa gasim jocuri fantastice, dar care se intampla sa fie pe Xbox, sau pe PS2. Zilele acestea am vrut sa incerc un Smackdown vs Raw pe PC pentru a vedea  cum ruleaza un joc de PS2 pe PC folosind un emulator. Emulatorul folosit a fost PCSX2.

In primul rand vrea sa spun ca a fost un lucru pe care nu l-as mai incerca niciodata si o sa va spun si de ce. De la inceput daca nu ai un dual-core modern cu peste 3.2 Ghz si macar un 86000GT, ia-ti gandul de la emulatoare, altfel jocul nu ti va rula la capacitate maxima si va merge sacadat. Iti trebuie un sistem puternic si, mai mult, un CPU puternic.

De ce am ales PCSX2? PCSX2 a ajuns la un nivel foarte ridicat in ultimii ani si are o compatibilitate foarte mare in momentul de fata, ruland jocuri destul de bine (asta in functie de PC). PCSX2 are si un site in care este prezentata o lista cu jocuri si cum se comporta emulatorul in raport cu ele:

  • Verde – se poate juca
  • Albastru – jocul va merge greu
  • Galben – poti sa intri doar in meniul jocului
  • Portocaliu – vei vedea doar logo-uri
  • Rosu – nimic nu va merge

Dupa ce am ales emulatorul acesta trebuia configurat si aici totul a depins in functie de setarile PC-ului , care partea de setari pentru mine a fost cea mai dificila parte. Trebuie sa intelegeti ca fiecare emulator trebuie sa fie configurat diferit in functie de jocul ales.

https://www.youtube.com/watch?v=MWWz44U_axo

Intr-un final, jocul a mers dar cu mici greutati la imagine.

In concluzie, daca PC-ul tau nu e aproape o racheta atunci nu incerca sa folosesti un emulator si cumpara un PSP 2.

Daca totusi iti merge jocul pe PC, atunci ia-ti si un controler PSP2 pentru PC deoarece la tastatura in acest caz e….dificil si nerecomandat.

 

s-ar putea sa-ti placa