Acasa Diverse Economizor de date, o extensie noua pentru Google Chrome

Economizor de date, o extensie noua pentru Google Chrome

by Dragos Schiopu

Economizor de date este o extensie nou aparuta in magazin web Chrome, care promite sa reduca latimea de banda folosita pentru navigarea pe internet si sa va protejeze impotriva site-urilor de tip malware. Aceasta noua extensie a fost introdusa in magazinul Chrome fara un anunt din partea Google.

O functie asemanatoare a fost introdusa si in aplicatia Google Chrome pentru Android si iOS in update-ul din luna ianuarie 2014 pentru a fi testata. Aceasta functie din aplicatia pentru smartphone nu a fost utilizata la o scara larga pentru ca ea este dezactivata in mod implicit.

Extensia are urmatoarea descriere in magazin: „Reduce utilizarea de date folosind serverele Google pentru a optimiza paginile pe care le accesezi.”

chrome_data_saver_1

Cand instalati aceasta extensie, Google Chrome va utiliza server-ele Google pentru a optimiza paginile web si imaginile pentru a reduce consumul de date. Imaginile si paginile web vor fi optimizate inainte de descarcarea lor, astfel se reduce consumul de date.

Aceasta extensie este foarte buna daca aveti un abonament de internet cu trafic limitat de internet sau daca aveti un trafic de internet cu o viteza mai redusa. Zvonurile zic ca aceasta extensie va salva pana la 50% din datele folosite pentru navigare dar pana la un anunt oficial din partea Google, nu avem de unde sa stim acest aspect.

Extensia se poate descarca de aici din magazinul web Chrome. Dupa cate vad aplicatia pare sa faca o treaba buna, are peste 6.600 de utilizatori si o evaluare de 4.57 / 5 stele.

Am incercat sa instalez aceasta extensie dar imi da eroare, voua va merge?

s-ar putea sa-ti placa