Acasa Diverse E-SIM ar putea duce la disparitia SIM-urilor in urmatorii ani

E-SIM ar putea duce la disparitia SIM-urilor in urmatorii ani

by Dragos Schiopu

Marile companii producatoare de smartphone-uri iau in calcul inlocuirea SIM-urilor obisnuite cu E-SIM. Pentru a adopta noul standard este nevoie de o implementare la nivel global. Samsung este una dintre companiile care doresc E-SIM.

SIM

E-SIM va inlocui in viitor clasicul SIM. Despre ce este vorba mai exact? Telefoanele vor veni direct cu niste SIM-uri in ele pe care operatorii le vor putea activa cu extraoptiuni. Aceasta idee a venit pentru a realiza telefoane mai compacte si mai aratoase. Totusi, accesul la aceste E-SIM-uri va fi restrictionat.

SIM-urile obisnuite nu vor disparea prea curand pentru ca toate telefoanele le folosesc. Acest proces va dura foarte mult, insa marii operatori precum Vodafone, Telekom, Orange vor contribui si ei la aceasta schimbare.

Portarea de la un operator la altul va fi destul de simpla. Insa avantajul cel mai mare il constituie spatiul ramas care poate fi folosit pentru un hardware mai bun.

Trebuie remarcat ca telefoanele din generatiile tot mai noi au inceput sa impuna tot mai multe restrictii pentru utilizatori. De exemplu nu se mai pot scoat bateriile si in viitor SIM-urile. Asta nu inseamna ceva rau, pentru ca producatorii de telefoane mobile incearca sa foloseasca orice spatiu disponibil pentru a implementa noi tehnologii. Avand in vedere ca se vor elimina acele tablite pentru SIM-uri, spatiul pentru hardware va fi mai mare.

s-ar putea sa-ti placa