Acasa Tehnologie DroidKung Fu: malware Android nedetectabil

DroidKung Fu: malware Android nedetectabil

by Dragos Schiopu

DroidKung Fu este un nou malware Android descoperit de cercetatorii de la Universitatea Carolina de Nord, ce detine abilitatea de a trece de protectia oferita de majoritatea software-urilor anti-virus . Acesta afecteaza toate versiunile Android si se raspandeste cu rapiditate.

Pana in momentul de fata, cercetatorii au depistat aplicatii infectate doar in magazinele de aplicatii din Asia, verificarea app store-urilor din alte regiuni este inca la inceput.

DroidKung Fu actioneaza asupra handset-urile in doua moduri.  In primul rand, se poate folosi de backdoor-ul software-urilor Android pentru a incarca alt backdoor pe acel dispozitiv si le ofera atacatorilor posibilitatea de a fura informatii sensibile ale utilizatorilor. In al doilea rand, device-ul poate deveni un bot, astfel incat va executa actiuni fara permisiunea user-ului.

Nu este primul virus care are ca tinta aceste vurnerabilitati. Multe alte programe, printre care si DroidDream, au avut acelasi scop si au folosit aceeasi tehnica. Diferenta dintre DroidKung Fu si alte programe din aceasta gama este abilitatea de a trece nedetectat de catre unele dintre cele mai populare anti-virus-uri pentru Android.

In timp ce tehnicienii incearca sa dezvolte noi software-uri anti-virus pentru a anihila acest malware, pentru o protectie mai buna, utilizatorii sunt sfatuiti sa descarce aplicatii doar de la app store-urile recomandate si sa verifice permisiunile cerute de aplicatii. Astfel, riscul de a descarca DroidKung Fu si de a infecta gadget-ul este redus drastic.

Oricum exista o solutie oferita de Bitdefender Antivirus pentru telefoane si smartphone-uri pentru a va asigura ca nu aveti probleme..

s-ar putea sa-ti placa