Acasa Diverse Doze nu mai este doar o optiune exclusiva pentru Android 6

Doze nu mai este doar o optiune exclusiva pentru Android 6

by Dragos Schiopu

Doze este un mod foarte eficient prezent pe Android 6.0 Marshmallow care reduce foarte mult consumul bateriei telefonului. Google a dezvoltat destul de tarziu aceasta solutie si nu este disponibila pentru Android 5.1, spre exemplu. Doar ca dezvoltatorii de aplicatii au lansat deja o alternativa care face exact ceea ce promite si Doze pe de Android 6.0 Marhmallow. Cel mai mare consumator al smartphone-ului este internetul mobil fie el 3G sau 4G. Astfel, Google a decis sa includa un mod care sa impiedice aplicatiile de a mai trimite sau receptiona date cand ecranul este stins, iar acum aceasta solutie este disponibila la download datorita dezvoltatorului YirgaLab.

Doze

Cati dintre voi aveti probleme cu bateria telefonului? Sunt sigur ca o mare parte si asta se datoreaza in principal aplicatiilor instalate din Google Play. De exemplu, aplicatia celor de la Facebook consuma o mare parte din bateria telefonului. Cum poate fi limitata o astfel de aplicatie? Simplu, cu Doze.

Daca nu ati inteles prea bine, Doze este un nou mod prezent pe Android 6 Marshmallow care limiteaza aplicatiile sau taskurile sa ruleze in background cand ecranul telefonului este stins sau sa previna accesul lor la internet. Doar ca aceasta functie este prezenta pe cel mai nou sistem de operare al celor de la Google.

YirgaLab a lansat o aplicatie care face exact acelasi lucru ca si Doze. Avand in vedere ca este asemanatoare in functionalitate, dezvoltatorul a decis sa o numeasca, Doze. Nu stiu daca este doar o lipsa de idee pentru nume sau doar vrea sa atraga cat mai multe download-uri, dar aplicatia este foarte buna.

Pentru a functiona, Doze trebuie activata si conectata la un VPN si nu trebuie sa faceti nimic altceva. Desigur, anumite aplicatii pot fi lasate sa utilizeze internetul mobil si atunci cand ecranul este stins, precum Gmail sau Messenger.

Ca sa va faceti o idee, aplicatia Doze oferita de YirgaLab este un fel de firewall cu niste setari mai simple. Puteti sa selectati doar ce aplicatii vreti sa utilizeze internetul mereu, fata de un firewall obisnuit, dar in general functionalitatea este cam aceeasi.

Aplicatia se poate descarca de pe Google Play accesand acest link, ea fiind gratuita.

s-ar putea sa-ti placa