Acasa Jocuri Diablo III

Diablo III

by Dragos Schiopu

Pe 31 decembrie 1996, Blizzard Entertainment lansa jocul Diablo care avea sa stranga milioane de fani in intreaga lume, un joc RPG bazat pe o tematica ”dark fantasy”. Succesul jocului s-a concluzionat prin aparitia lui Diablo II si lansat in Europa in 30 iunie 2000.

Diablo-III1

Cel mai nou joc din seria Diablo a reusit din nou sa impresioneze. Cei de la Blizzard au acordat mereu o atentie deosebita firului narativ, a povestii care se continua foarte bine, cu precizarea ca in Diablo III povestea este mai directa, evenimentele fiind o cauza generala/previzibila a seriilor precedente. Diablo si Diablo II au fost create de Blizzard North, astfel, Diablo III reia povestea intr-o tenta diferita. Practic, avem tot un joc din seria Diablo, dar cu un fir narativ care nu se continua la fel de bine ca la cele doua serii (I si II).

Diferentele dintre Diablo III si II nu sunt mari, dar sunt importante. In primul rand, nu mai putem distribui puncte in abilitati si atribute, itemizarea este mai simpla, ca in Diablo I, iar lumea este mai mica (are mai putine locuri de vizitat).

Momentele cinematice apar doar la cele mai importante batalii impotriva fortelor raului, astfel o mare parte din poveste sta in spatele dialogurilor. Se mai pot citi niste jurnale lasate de anumiti protagonisti ai jocului, pentru a intelege mai bine povestea (citirea jurnalelor este facultativa). Astfel, Diablo III pune accent pe un gameplay de calitate, fara multe momente cinematice enervante, gameplay-ul si povestea fiind echilibrate foarte bine.

Diablo-3-RPG-gameplay

Jocul este alcatuit din 4 acte avand quest-uri, lupte cu bosi, fiind asemanator dintr-un anumit punct de vedere cu Diablo II, mai ales ca sunt readuse locatii precum Tristram sau Muntele Arreat. O alta asemanare cu Diablo II o reprezinta consistenta actelor, astfel primele 3 au mult mai multe quest-uri/misiuni, iar cel din urma pregatind batalia finala (este mult mai scurt).

Nu am pus mare accent pe poveste, deoarece vreau ca voi sa jucati acest joc si sa fiti surprinsi de actiune, fara a sti din articolul meu ce trebuia sa se intample. Jocul il puteti cumpara de pe evoMAG.ro. In schimb va voi vorbi putin despre gameplay si clasele de caractere, asta pentru a va face o idee generala.

Daca ati jucat si Diablo II ati putea spune la o prima impresie ca jocul nu s-a schimbat foarte mult. Miscarea si controlul personajului este identic, iar in prim-plan raman monstrii ce trebuiesc omorati cu click-urile de mouse. Parca am fi in Diablo II, nu? Totusi, este nevoie sa jucam ceva timp (in jur de 15 minute) pentru a realiza schimbarile aduse jocului. Jocul are 5 clase de caracter barbar, wizard, witch doctor, demon hunter şi monk. Sa va fac o prezentare rapida a claselor de jucatori. Barbarul este axat pe forta bruta si atacuri melee, Wizard-ul va fi asemanator cu Sorceress (din Diablo II), Witch Doctor-ul poate chema in ajutorul lui diverse creaturi fiind intr-o oarecare masura asemanator Necromancer-ului, Demon Hunter-ul lanseaza atacuri de la distanta si poate folosi capcane pentru monstri, iar Monk-ul este un fel de barbar, dar mult mai rapid si cu o rezistenta mai mica.

Un alt aspect ce trebuie retinut in Diablo III este noul mod pentru managementul resurselor diverselor caractere. Astfel, clasica mana este disponibila doar Witch Doctor-ului, barbarul are fury etc. O alta modificare (care este cam ciudata) presupune atribuirea punctelor (despre care vorbeam mai sus). Astfel, daca in primele doua serii puteai sa faci upgrade la abilitati cand cresteai un nivel, in Diablo III acest upgrade este facut automat (adica este facut de joc). Practic, diferenta dintre caractere va consta mai mult in item-uri, nu in abilitati. De ce? Se pune mai mult accent pe un gameplay mai bogat, jucatorii fiind nevoiti sa reia toata campania pentru a gasi arme, armuri etc. Mai multe veti descoperi voi singuri.

Sa aruncam o privire si asupra modului online. Diablo III dispune de o platforma multiplayer foarte bine structurata si foarte bine gandita. Este chiar recomandat sa jucati in modul multiplayer in luptele de dificultate mare. Chiar daca nu aveti prieteni in acest joc, puteti sa va alaturati sesiunilor publice.

Multi dintre utilizatori au spus ca este o greseala ca acest joc sa fie conectat mereu la internet. Da, jocul necesita conexiune permanenta la internet, dar este foarte bine. In primul rand se evita tentativele de hack. Astfel, personajele vor fi salvate si pastrate mereu pe serverele Blizzard conectate la contul Battle.net. Eu spun ca aceasta alegere este foarte buna, mai ales ca opreste tentativele de hack.

Diablo-III

Jocul este disponibil si pentru console. Astfel, puteti sa va jucati acest joc pe PS3 sau Xbox 360. Eu va propun sa incercati Diablo III, un joc cu adevarat interesant ce va va captiva din primele minute, avand o poveste foarte reusita si multe ore de jucat.

s-ar putea sa-ti placa