Acasa Diverse Dezvoltatorii pregatesc o noua strategie pentru Firefox OS

Dezvoltatorii pregatesc o noua strategie pentru Firefox OS

by Dragos Schiopu

fffff

Atunci cand vorbim de sisteme de operare, in general ne referim la Windows, fiind extrem de cunoscut atat pentru platforma mobila cat si pentru cea de Desktop. Windows-ul incepe sa devina din ce in ce mai degradat de tot felul de sisteme inteligente, mult mai bine optimizate, capabile sa ofere o noua experienta pentru lucrul la calculator. Firefox OS este unul dintre cele mai bune exemple, atunci cand vorbim de o inovatie in domeniu cat si un mod de a eficientiza lucrul cu aplicatiile. Cei de la Google sunt la fel de bine vazuti, cu tot ceea ce au dovedit pana la momentul de fata, urmand mai apoi sa mentina target-ul cat mai sus, astfel incat sa nu fie intrecuti de companii producatoare de astfel de sisteme.

Cu toate ca a trecut ceva timp de la prima lansare a unui terminal mobil cu Firefox OS, dezvoltatorii au inteles in sfarsit modul prin care sa ii multumeasca pe utilizatori, promitand ca vor oferi pe viitor, tot mai multe upgrade-uri, astfel incat sa faca un sistem complex, usor de utilizat si capabil sa ofere zeci de ore de utilizare. Pana la momentul de fata, creatorii Firefox OS isi indreptau atentia catre device-urile ieftine, cu performante scazute, ca pentru buzunarele tuturor. De data aceasta e timpul pentru o schimbare, vrand sa colaboreze cu tot mai multi dezvoltatori de smartphone-uri performante, ridicand standarul si oferind astfel o platforma sigura si rapida, datorita specificatiilor de ultima ora.

Majoritatea celor ce au reusit sa testeze experienta pe un sistem Firefox, nu au fost prea multumiti, intrucat modul de operare a devenit atat de complex incat pana si celor ce au cateva cunostinte mai avansate de IT, le-a fost greu sa gaseasca anumite functii. Dezvoltatorii au inteles si acest lucru, fapt pentru care, pe viitor, vor integra module mult mai simpliste si mai bine gandite, oferind o utilizare cat mai eficienta.

s-ar putea sa-ti placa