Acasa Diverse Dezactiveaza videoclipurile care ruleaza automat pe Facebook

Dezactiveaza videoclipurile care ruleaza automat pe Facebook

by Dragos Schiopu

In luna martie a anului trecut Facebook a anuntat ca videoclipurile distribuite de prieteni sau reclamele video sponsorizate vor rula in mod automat in news feed-ul site-ului, fara sa mai fie nevoie sa apesi tu play. Ce nu s-a anuntat atunci este si modul prin care poti sa le opresti sa ruleze in mod automat, ceea ce ne-a facut pe multi dintre noi sa credem ca nu le putem opri.

Si astfel le-am suportat, eu personal, un an de zile. Am dat unfollow colegilor de munca sau cunoscutilor din cauza unor videoclipuri idioate ce nu incetau sa ruleze in mod automat, spre disperarea mea, care apucam sa vad o parte din ele.

Astazi, cand conexiunea mea la internet era oricum cam sensibila, news feed-ul meu era plin de videoclipuri care rulau in mod automat incetinind si mai mult viteza pe internet. Asa ca am cautat rapid o solutie si am fost surprinsa sa vad cat de simpla si la indemana era dezactivarea respectiva.

Credeam ca am nevoie sa instalez o extensie a browserului sau o aplicatie suplimentara, dar dezactivarea videoclipurilor care ruleaza automat este disponibila chiar in setarile Facebook.

Intru in setari, aleg setari pentru video si apoi bifez OFF sau oprit pentru rularea automata, care este setata pe mod implicit, adica pornit.
Pasii sunt explicati si in imaginile de mai jos. Sper sa va fie de folos.

1 2 3 4

s-ar putea sa-ti placa