Acasa Tehnologie Despre Geeks Together : Scurt interviu cu Andreea Paraschiv

Despre Geeks Together : Scurt interviu cu Andreea Paraschiv

by Dragos Schiopu

Mai sunt doar cateva zile pana la lansarea oficiala a Geeks Together, un proiect organizat de catre Maguay si sustinut de Intel si Kingston. Personal mi-ar fi facut extraordinara placere sa ajung la primele doua intalniri Geeks Together, cat si la Maguay LAN Party. Din pacate am aflat putin cam tarziu de evenimente, insa ceva imi spune ca 2012 se anunta plin de astfel de evenimente.

Nu as putea sa va ofer prea multe informatii despre despre ce inseamna Geeks Together, de aceea am ales sa fac un scurt interviu cu Andreea Paraschiv despre acest proiect.

Andreea Paraschiv  Specialist Marketing si PR pentru Maguay

M: Buna Andreea, iti multumesc pentru acceptarea acestui interviu. Sper ca la final sa intelegem mai bine rolul proiectului Geeks Together si chiar sa contribuim la o promovare mai buna.

M: Prima intrebare e destul de usoara si previzibila. Cum vezi tu acest proiect? Mai exact, cu ce se ocupa?

A: Geeks Together este un proiect tare drag mie. Maguay a lansat acest proiect pentru a crea o comunitate a pasionatilor de tehnologie, ce vor sa fie mereu la curent cu ultimele noutati. Maguay este asadar compania din spatele proiectului, ce va pune la dispozitie specialistii sai(pentru discutii cu adevarat tehnice) si va dezvolta o retea sociala online. Noi vom incuraja interactivitatea prin campanii si promotii online dedicate membrilor comunitatii si ne asumam angajamentul de a face reuniuni periodice, informale, in offline.

M: Cum ti se par bloggerii si participantii prezenti la primele doua intalniri? Sunt interesati de proiect sau se poate mai bine?

A: Fiind la inceput, noi am lansat initiat invitatia. Ne-am dorit sa atragem un public cat mai divers, asa ca am reusit sa reunim, prin cele doua intalniri, 50 de tineri foarte interesanti : de la elevi de liceu (pe care i-am cunoscut prin tabara Forum IT la care am participat in vara anului 2011), la studenti cu rezultate deosebite, membrii ai ONG-urilor din politehnica, la bloggeri pasionati de IT (ce demonstreaza aceasta prin blogurile lor) si la specialisti ce lucreaza de ani buni in domeniu. A fost un experiment interesant sa reusim sa reunim oameni cu cunostinte vaste si oameni aflati la inceput de drumuri. La inceput timizi, dar provocati de colegii mei de la Maguay, au rezultat discutii ample. Putini uimiti initial de invitatia noastra (cativa m-au intrebat daca nu e cumva o conferinta de presa), invitatii nostri s-au simtit foarte bine si au apreciat pozitiv structura intalnirii noastre. Noi suntem atenti la solicitarile lor si incercam sa imbunatatim structura acestora de la editie la editie: dupa prima intalnire, am realizat ca este necesar un moderator, asa Tudor, colegul meu, a fost « in charge » in Martie.

M: Ai putea sa imi spui cateva avantaje pe care Geeks Together le are datorita implicarii Maguay?

A: Cateva dintre acestea:

  1.  Membrii comunitatii pot primi sfaturi de la oameni certificati Intel, Microsoft, VMware si multe altele
  2. Pasiunea lor este incurajata: premii, in functie de gradul lor de implicare (va exista un sistem cu puncte pe www.geekstogether.ro), intalnirile fata-in-fata cu echipa noastra si alti specialisti, parteneri Maguay (imi place sa spun ca pasiunea de IT ne aduce impreuna )
  3. Membrii Geeks Together pot contribui la dezvoltarea viitoarelor produse Maguay
  4. Oportunitati de networking cu alti pasionati de IT

M: Stiu ca poate e dificil sa oferi prea multe informatii, uneori este nevoie de ceva mister, insa pregatiti ceva revolutionar, ceva care sa atraga cu adevarat si sa formeze o comunitate cat mai mare?

A: Da, dar este necesar sa aveti rabdare pana pe 11 Aprilie, cand vom lansawww.geekstogether.ro J

M: Este mai eficienta colaborarea cu persoane din online decat cu mass media clasica?

A: Da, de multe ori raspunsul vine mult mai rapid.

M: Am observat ca nu exista foarte multa implicare in social media, poate din 11 aprilie lucrurile se vor schimba putin iar Geeks Together va fi mult mai prezenta in retele sociale. Cam care sunt previziunile legate de impactul dintre proiect, social media si persoanele care nu sunt „geeks„?

A: Odata cu cea de-a doua intalnire am inceput sa comunicam mai mult in online, prin intermediul canalului nostru de Facebook. Am creat si un film descriptiv, ce explica rolul si utilitatea platformei pe care noi o dezvoltam. Mediul online este vital pentru a reusi sa cream conexiunea intre Maguay si pasionatii de IT, fie ei  novici sau cu o experienta bogata. Este o linie firava intre online si offline, mai ales pentru ca targetul nostru este conectat tot timpul. Pentru a-i incurja sa intre in aceasta comunitate, am inceput sa identificam SuperGeeks locali si sa le oferim goodies pe masura.

M: Personal sunt foarte incantat de faptul ca avem producatori locali, trebuie sa demonstram ca se poate si ca suntem foarte buni la asta. Romania se bucura de foarte multi experti in domeniul IT, dupa cum vad eu, Geeks Together ar putea fi un loc de lansare pentru viitoare proiecte de succes. Aparitia competitorilor pe piata, va sperie sau va bucura?

A: Ma bucur sa aud asta! Competitia mereu te face mai bun. Drept dovada suntem una dintre putinele companii autohtone ce am rezistat presiunii crizei economice si concuram in continuare cu success cu branduri cu reputatie internationala.

***Andreea Paraschiv este specializata in branding, social media, marketing strategy, events, PR si lucreaza pentru Maguay. Pentru mai multe informatii va indrum catre contul ei de linkedin.***

Sa speram ca piata le va permite competitorilor locali sa isi faca usor loc in urmatorii ani, cum a spus si Andreea, trebuie sa dovedeasca ca pot rezista.

Daca aveti mai multe intrebari in legatura cu Maguay si proiectele lor, va rog sa le lasati sectiunea de comentarii, mai jos.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.