Acasa Tehnologie Decodare router Vodafone Mifi 2352 (Novatel Wi-Fi 2352/2350)

Decodare router Vodafone Mifi 2352 (Novatel Wi-Fi 2352/2350)

by Dragos Schiopu
novatel vodafone mifi 2352

novatel vodafone mifi 2352Desi pare complicata decodarea modemului Vodafome Mifi 2352 este in realitate destul de simpla. Contine cativa pasi simpli de urmad dupa care aveti modemul decodat si numai bun de folosit.

Singura schimbare dupa decodare sunt codurile becului de pe butonul de power acesta avand alte culori pentru lipsa semnlului, baterie descarcata sau conexiune prin broadband.

De asemenea va avertizez ca dupa resoftarea lui si punerea unui nou firmware ve-ti pierde carantia.

Inainte de a trece prin cei 4 pasi simpli pentru decodarea modemlului aveti nevoie de urmatoarele: un sistem cu Windows (XP. Vista, 7), cablu de conectare a modemului la calculator si bineinteles modemul.

1. Instlarea driverului de USB.

In primul rand trebuie sa instalati pe computer softul aplicatiei care odata cu el instaleaza si driverul pentru modemul pe care vreti sa il decodati. In modul conectat la pc functioneaza ca un simplu modem USB si nu ca router.

2.  Downloadarea de pe internet a noului firmware

E destul de simplu de gasit ultima versiune a modemului daca cautati dupa novatel mifi 2352 firmware pe google. Se ia, se downloadeaza in propiul pc si se executa. Da e un fisier executabil deci ar fi bine as fiti putin atenti la siteul de pe care il downloadati.

3. Rescrierea softului de pe modem

In momentul in care ati executataplicatia daca gaseste modemul incepe rescrierea automat. Dureaza cam 10-20 minute timp in care e foarte important sa nu va pice curentul sau sa fie cumva intrerupt procesul re rescriere al modemului. De aceea eu folosesc un laptop in procesul de rescriere al firmwareului.

4. Se restarteaza routerul si e gata de utlizare.

Simplu ca buna ziua. I-ai dat restart, eventual i-ai pus si bateria la loc si cam asta e tot.

De tinut minte ca e posibil sa nu mearga resoftarea cu bateria in modem asa ca e bine sa o inlaturati inainte de a incepe procesul de resoftare.

 

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Petre Danutz 20-04-2011 - 11:48

interesant nu stiam ca poate fi folosit si ca router

Haotik 20-04-2011 - 12:01

Pai tocmai asta e frumusetea lui ca merge ca router.

Gigi Duru 03-02-2012 - 13:25

Este gresit spus ‘decodare’. Dupa operatiile enumerate mai sus modemul ramane la fel de ‘blocat’ intr-o retea ca si inainte. Astfel se schimba doar versiunea de firmware care este cu totul altceva: un firmware mai nou, poate ne-branduit si atat! interesant era sa aflam cum se poate scoate restrictia de retea.

Comentariile sunt inchise.